StoryEditorOCM
SplitNIJE STVAR UKUSA

Društvo logoraša traži od Puljka da otkaže koncert Ace Lukasa u Splitu: Pjevao je vukovarskom krvniku, gdje je granica?

Piše Lucija Vujnović
4. listopada 2023. - 13:18

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora protivi se koncertu jednog od najpopularnijih srpskih pjevača Ace Lukasa (Aleksandra Vuksanovića) koji bi se trebao održati na splitskim Gripama 4. studenoga. 

- Vrijeme je da se kao društvo i država konačno zapitamo gdje je granica koja se ne smije prijeći prilikom ponižavanja temelja ove države – Domovinskog rata. U nešto više od tridesetak godina od obnove državnosti nagledali smo se i naslušali raznih podmetanja i kleveta o prirodi naše borbe za slobodu i samostalnost. 

image

Aca Lukas

Screenshot

Do sada smo uvijek mislili kako su takve podvale i objede proizvod stranih sila koje se nikada nisu pomirile s obnovom naše državnosti. Međutim, sada svjedočimo procesu u kojem hrvatske institucije, a među njih svakako spada i grad Split sa svojom administracijom, širom otvaraju prostor likovima koji podržavaju politike koje su izvršile agresiju na našu državu - poručio je Ivan Turudić, predsjednik HDLSKL SDŽ.

- Koncert čovjeka koji je pjevao vukovarskom krvniku Miroslavu Radiću, ratnom zločincu i srpskom teroristu, sve je samo ne stvar glazbenog izbora.

image

Ivan Turudić

Ante Čizmić/Cropix

Pogotovo jer se takav koncert organizira u mjesecu velike hrvatske patnje – mjesecu okupacije Vukovara. Split i Vukovar su gradovi prijatelji. Zar se organizirajući koncert u javnom gradskom prostoru jednog ovakvog opskurnog lika njeguje prijateljstvo i sjećanje na žrtvu grada heroja? - pitaju se.

image

Ivan Turudić

Ante Čizmić/Cropix

U nastavu pozivaju gadonačelnika Ivicu Puljka da spriječi održavanje ovog koncerta. 

- Pozivam gradonačelnika Puljka da otkaže koncert koji se treba održati na Gripama i uputi javnu ispriku građanima Hrvatske. U protivnom biti će to još jedan čavao u lijes žrtve nestalih, ubijenih, umrlih, ali i živućih žrtava srpskih koncentracijskih logora - zaključili su. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 11:28