StoryEditorOCM
SplitINCIDENT

Dr. Josip Krnić o gomili mladih stranaca koje su noćas zaprimili u KBC-u Split: ‘Imali su ogromnu sreću...‘

Piše Tanja Šimundić Bendić
3. srpnja 2024. - 14:06

Dvoje mladih stranaca, šesnaestogodišnja djevojka i dvadestogodišjak koji su noćas ozbiljnije ozlijeđeni u padu stakla s izloga Robne kuće "Prima" u noći s utorka na srijedu, osjećaju se dobro. Zbog prirode ozljeda preventivno će u splitskom KBC-u ostati još nekoliko dana. Sudionici bizarne nesreće koja se dogodila u ljudskom mravinjaku pred vratima noćnog kluba Central, na sreću su prošli bez težih posljedica. U padu stakla ozlijeđeno je 24-ero stranih turista od 16 do 20 godina starosti, ponajviše Šveđana i nekoliko Nijemaca, od kojih je 22 zadobilo lakše tjelesne ozljede. Nakon sanacije rana svi s lakšim ozljedama su pušteni van bolnice.

- Na liječenju na Dječjoj kirurgiji je zadržana djevojka, koja je u nesreći zadobila ozbiljnije rezne rane na većoj površini tijela. Rane su obrađene, sašivene, djevojka nije u životnoj opasnosti. Dapače, dobro se oporavlja i ne očekujemo lošiji razvoj situacije. Pratit ćemo nekoliko dana njen oporavak. Zbog preventivnih razloga, naravno i antibiotske terapije koju prima, ostat će još neko vrijeme kod nas na liječenju. Na bolničkom je liječenju i mladić koji je zadobio ubodnu ranu natkoljenice. Liječnici su je sanirali, sašili, no isto kao i kod djevojke, iz preventivnih razloga ostat će još nekoliko dana na Klinici za traumatologiju. Imali su ogromnu sreću, moglo se dogoditi nešto puno ozbiljnije – prokomentirao nam je dr. Josip Krnić, pročelnik Hitnog objedinjenog prijema splitskog KBC-a.

image

 Dr. Josip Krnić

Duje Klarić/Cropix

Na bolnički se hodnicima tijekom dana neslužbeno moglo čuti kako je u sitnim noćnim satima srijede odjednom počelo stizati mnoštvo mladih ljudi. Dolazili su vozilima Hitne pomoći. Oni lakše ozlijeđeni stizali su privatnim aranžmanom. Ozlijeđeni su pojašnjavali, čuli su oni koji su se našli u blizini, kako se prilikom čekanja na ulaz u noćni klub Central stvorila gužva. Mnoštvo mladosti je hrlilo prema ulaznim vratima kluba. U toj hrpi i hvatanju mjesta za što brži ulaz, brojni su se naslanjali, ili su masom bili stiješnjeni na velika stakla izloga robne kuće. U jednom trenutku je došlo do pucanja izloga, padanja dijelova stakla, čuo se lom, vriskovi, jauci, cika, počela je teći krv kod ozlijeđenih, bježalo su preko krhotino, trčalo, guralo...

- Pričali su kako su se tijelima naslanjali na izlog. I u jednom trenutku izlog je pukao, došlo je do loma. Kako smo čuli veliki broj mladih Šveđana je završetak školske godine grupno došao slaviti u Split. Jedna od tih grupica se u tom trenutku našla na tom mjestu, pridružilo im se i nekoliko mladih Nijemaca. Bili su preplašeni, šokirani, na sreću sve je dobro prošlo – čuli smo iz neslužbenih bolničkih krugova.

image

Moglo je proći puno gore, imali su sreće

Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 14:07