StoryEditorOCM
Splitregistar nekretnina

Grad Split napokon otkrio što sve ima u svom vlasništvu! Pročešljali smo popis, pogledajte tko plaća naskuplji kvadrat

Piše Ana Pivčević
19. srpnja 2024. - 07:02

Gradonačelnik Ivica Puljak pohvalio se da je Grad Split objavio registar nekretnina - stanova i poslovnih prostora u svom vlasništvu, kao i onih na kojima ima pravo upravljanja. 

- Napravili smo važan korak u povećanju transparentnosti upravljanja gradskom imovinom i pružanja boljeg pristupa informacijama za sve građane! Registar je dostupan kao elektronički zapis, a prikazuje osnovne informacije o nekretninama te podatke o trenutnom i planiranom načinu korištenja. Zapis će se ažurirati dva puta mjesečno, sve do potpune implementacije podataka u GIS Grada Splita - objavio je gradonačelnik Puljak.

image
Nikola Brboleža/Cropix

Pročešljali smo registar nekretnina kako bismo vidjeli kakvo je trenutno stanje po tom pitanju. Registar je podijeljen u tri kategorije: prazni poslovni prostori, puni poslovni prostore te stanovi i stambeni prostori, a možete ga vidjeti na linku

Na popisu praznih poslovnih prostora navedeno je 85 lokacija, a možete ga pogledati na linku.

Stanova u vlasništvu ili pod upravljanjem Grada Splita je 448: jedan prazan stan u Slatinama koji je neuseljiv i za koji je planirana temeljita rekonstrukcija, 64 u Solinu, jedan u Žrnovnici i 382 u Splitu. 

image
Shutterstock

Grad Split u vlasništvu ili pod upravljanjem ima 79 stambenih prostora i svi se nalaze u Splitu. Kako navode u objašnjenju, stambenim prostorom se smatra skup prostorija namijenjenih za stanovanje koje nemaju prijeko potrebne sporedne prostorije, a ne postoje ni tehnički uvjeti za izgradnju istih, ne čine jednu zatvorenu građevinsku cjelinu i nemaju poseban ulaz.

Najzanimljiviji je popis punih poslovnih prostora. Riječ je o 528 prostora, a najviše ih je u Splitu. Detaljan popis pogledajte na linku.

Najskuplji kvadrat plaća tvrtka "Sail & Dine" d.o.o. i to za prostor na adresi Matošića 5. Riječ je o prostoru od 22 kvadrata, a mjesečna cijena po kvadratu iznosi 100 eura. Registrirana djelatnost je priprema i usluživanje pića i hrane (juice, smoothie i sendvič bar). 

image

Matošića ulica

Božidar Vukičević/Cropix

"Bobis" je u zakupu poslovnog prostora od 101,70 kvadrata u prizemlju u Marmontovoj 1. Mjesečna cijena kvadrata iznosi 30,26 eura bez PDV-a. "Bobis" je u zakupu i prostora od 39 kvadrata na Obali hrvatskog narodnog preporoda 20, a mjesečna cijena kvadrata je 35,30 eura.

"Kraš prehrambena industrija" d.d. je u prostoru od 53 četvorna metra u prizemlju na adresi Martinjski prolaz 1, a mjesečna cijena kvadrata je 27,87 eura bez PDV-a. 

"Veliero" d.o.o. je u najmu prostora od 13 kvadrata na adresi Bana Jelačića 19. Mjesečna cijena kvadrata je 60 eura, a navedeno je da im je upućen poziv za mirnu predaju prostora. 

"Anda" d.o.o. je za prostor na Obali Hrvatskog narodnog preporoda 5 (Riva) mjesečno plaćala 40,35 eura po kvadratu bez PDV-a, a riječ je o ugostiteljskom objektu. Poslovni prostor ima 43,52 metara kvadratnih, a navedeno je da im je upućen poziv za mirnu predaju prostora te da je ispražnjenje u tijeku.

image

Poslovni prostori na Rivi 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Na Obali Hrvatskog narodnog preporoda 24 u prizemlju nalaze se tri prostora. Prvi od 19,90 četvornih metara tvrtka "De fila" d.o.o. plaća 39,82 eura bez PDV-a po kvadratu. "De fila - Dioklecijan" d.o.o. u zakupu je prostora od 8,56 kvadrata, a mjesečna cijena po kvadratu je 39,82 eura bez PDV-a. Treći prostor od 8,56 četvornih metara u zakupu je "De fila-Domenik" d.o.o., a cijena po kvadratu je također 39,82 eura bez PDV-a.

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

"Realizacija" d.o.o. u zakupu je prostora od 229,04 četvornih metara na adresi Trg Republike 2 - Prokurative. Mjesečna cijena po kvadratu iznosi 53,35 eura bez PDV-a.

U Svačićevoj 1 u zakupu poslovnog prostora od 34,75 četvornih metara je "Tomića Stine" j.d.o.o. Mjesečna cijena po kvadratu iznosi 44,24 eura bez PDV-a.

image

Svačićeva ulica



 

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. rujan 2024 15:28