StoryEditorOCM
OtociTurčin na otoku

Turski chef otkriva ‘puše li Hrvati ko Turci‘, kako skuhati Hunkar Begendi, može li se doma napraviti turska kava i...

Piše Stjepan Mijat Zaninović
1. prosinca 2024. - 16:45

Erhan Soydan, profesionalni kuhar iz Adıyamana u Turskoj, s više od 17 godina iskustva u kulinarstvu, svoj drugi doma pronašao je u Hrvatskoj. Prvi put nas je posjetio 2019. godine, kada ga je Dubrovnik očarao prirodnim ljepotama i toplinom domaćih ljudi. Godine 2021. istražio je Istru, a gostoljubivost koju je tamo doživio dodatno ga je potaknula da Hrvatsku odabere kao mjesto za novi početak.

Već drugu godinu živi na otoku Hvaru, gdje radi kao sous chef u hotelu Maslina Resort. "Rad u ovako inspirativnom okruženju omogućuje mi da dijelim svoju strast prema mediteranskoj kuhinji i doprinosim zajednici koju iznimno cijenim," ističe Soydan iz čijeg se odjevnog stila i manira, da ne kažemo mota, očitavaju profinjenost i sklad.

S Erhanom smo se našli u kafiću na trgu u Starom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 06:53