StoryEditorOCM
OtociISTIM KURSOM

‘Sardina‘ iz Postira ima novog direktora; istaknuti splitski stručnjak naslijedio je legendarnog Mislava Bezmalinovića

Piše Županija Sd
27. rujna 2024. - 16:40

Nadzorni odbor Sardine Postira d.o.o. imenovao je dosadašnjeg direktora ribolova Kristijana Zankija direktorom društva. Na svojoj će funkciji zamijeniti iznenada preminulog dugogodišnjeg direktora i suvlasnika Mislava Bezmalinovića s kojim je usko surađivao te će nastaviti razvoj kompanije na temeljima koje je postavio Bezmalinović, izvijestili su iz Sardine.

Kristijan Zanki, diplomirao je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, pripadajući prvoj generaciji studenata ribarstva u Republici Hrvatskoj. Svoju karijeru započeo je 1997. godine kao diplomirani inženjer ribarske tehnologije, a 1999. godine stekao je i diplomu inženjera pomorskog prometa s nautičkim usmjerenjem.

image
Tom Dubravec/Cropix

Od 2000. godine zaposlen je u tvrtki Sardina d.o.o., gdje je kao menadžer obnašao niz ključnih funkcija. Njegova važna uloga unutar tvrtke uključuje sudjelovanje u pokretanju strateškog projekta ulova i uzgoja tuna 2001. godine. Sudjelovao je u dobivanju svih potrebnih dozvola za uzgoj, uključujući lokacijske dozvole i ugovore o koncesijama. Aktivno je radio na razvoju prepoznatljivog hrvatskog brenda tuna, u suradnji sa znanstvenim institucijama i nadležnim tijelima, promičući specifičnosti uzgoja tuna u Hrvatskoj.

image

Iz pogona Sardine

Nikola Vilić/Cropix

Značajni doprinos daje projektu modernizaciji ribarske flote, gdje je bio ključan u implementaciji naprednih tehnologija i inovacija. Sudjelovao je u pokretanju Programa izgradnje i modernizacije ribarske flote. Kao član projektnog tima radio je na razvoju suvremenog tunolovca za ribolov na Mediteranu, što je rezultiralo izgradnjom pet brodova u hrvatskim brodogradilištima.

Od 2012. do 2020. godine obnašao je funkciju predsjednika Klastera marikulture, a od 2021. godine djeluje kao potpredsjednik. Aktivno sudjeluje u brojnim međunarodnim projektima i konferencijama u području marikulture, uključujući organizaciju konferencije Međunarodne organizacije za zaštitu tuna (ICCAT) održane u Dubrovniku 2018. godine.

U razdoblju od 2016. do 2018. godine, odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja, imenovan je članom Upravnog vijeća Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.

Od 2005. godine, aktivno surađuje pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva kao član povjerenstava za izradu pravilnika u ribarstvu. Također, redoviti je član povjerenstava Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za izradu pravilnika vezanih uz ribarska plovila i pomorske isprave, čime doprinosi razvoju hrvatske legislative u tim područjima, stoji u dopisu koji za Sardinu potpisuje Marina Bolanča, Abeceda komunikacije d.o.o.

image

Mislav Bezmalinović

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 16:41