StoryEditorOCM
ObalaHOĆE LI TO VIŠE?

Živi bili pa vidjeli! Evo novog roka dovršetka radova u srcu Trogira, dosadašnjih šest je glatko prekoračeno...

Piše Gordana Dragan
27. svibnja 2024. - 21:50

Novi rok u kojem bi se u promet trebala pustiti dionica od trogirske tržnice i peškarije prema Segetu u sklopu projekta rekonstrukcije Ulice kardinala Alojzija Stepinca je 7. lipnja.

Najnovija je to informacija Županijske uprave za ceste. No, s obzirom na dosadašnje prekoračenje šest rokova nitko u to ne vjeruje. Gradilište je otvoreno u srpnju prošle godine, radovi su trebali završiti u prosincu, ali još uvijek traju, a gradilište je raskopano na cijeloj trasi.

- Radovi su se intenzivirali, pogotovo u donjem dijelu trase pokraj tržnice i ribarnice, gdje je bilo problema s kablovima od strane HEP-a. Njihovi radnici to dovršavaju.

Procjene su u dogovoru s izvođačem (tvrtkom Cestar) da bi se otprilike za dva tjedna, odnosno do 7. lipnja ovaj dio ceste pustio u promet. Teško je procijeniti konačni rok kada će posao rekonstrukcije ove županijske ceste biti gotov. Pritišćemo svakodnevno izvođača da uvede što više radnih timova, pa ćemo vidjeti. Trenutačno je na gradilištu pedesetak radnika. To je maksimum.

Izvođač ih nema niti ih kaže može imati više - istaknuo je Petar Škorić, ravnatelj Županijske uprave za ceste koja je nositelj te investicije vrijedne 2,5 milijuna eura, prilikom obilaska gradilišta. Nezadovoljan je što je investitor došao u problematičnu situaciju koja dugo traje.

image
Nikola Vilić/Cropix

Ništa manje nije ogorčen ni trogirski gradonačelnik Ante Bilić, koji ističe kako ne može opisati svoju svakodnevnu frustraciju dok prolazi pokraj trase na kojoj se skoro godinu dana "kilave“ radovi.

- Ne mogu riječima iskazati koliko sam ogorčen zbog svega što se dogodilo, a nije trebalo. Istina, jesu se nešto intenzivirali radovi kod ribarnice. Napokon smo čuli i neki rok - 7. lipnja, ali tko će više vjerovati u njega. Nedopustivo je da se nakon godinu dana još otkrivaju neke nepoznanice na trasi.

Lani smo dozvolili radove u sezoni računajući da će se projekt realizirati u skladu s potpisanim Ugovorom. Nažalost, zakoračili smo i u ovogodišnju sezonu koja nam je ugrožena, ljudi su ljuti, svi negoduju s pravom i situacija je skroz kaotična - kazuje gradonačelnik Bilić.

Škorić je najavio kako će sa suradnicima te direktorom Cestara i gradonačelnikom Bilićem i ovoga tjedna obići gradilište i na licu mjesta se uvjeriti hoće li ponovo "zapeti“ na nepredviđenim radovima te se pomaknuti i najnoviji rok puštanja u promet dionice od ribarnice do križanja s ulicom Put kapelice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 11:37