StoryEditorOCM
ObalaTRAGIČNA OBNOVA

Otkrivaju se mučni detalji pogibije građevinara u Kaštelima: u istoj tvrtki u kratkom razmaku struja ubila dva radnika!?

Piše Split SD
28. lipnja 2024. - 14:23

Pogibija 35-godišnjeg djelatnika na gradilištu u Kaštel Sućurcu, što se dogodilo jutros oko 9.25 sati, potresla je javnost pod Kozjakom, ali i u Splitu i Solinu.

Prve informacije o uzrocima radne nesreće koje su nam bile potvrđene iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a o kojima smo pisali OVDJE, dobile su dodatne dimenzije. Kako doznajemo iz neslužbenih, ali dobro upućenih izvora, mlađi radnik stradao je od strujnog udara.

Građevinar se u tom trenutku nalazio na skeli postavljenoj uz kamenu kuću, smještenu uz staru Kaštelansku cestu na istočnom ulazu u Sućurac, nasuprot Doima zdravlja. Taj objekt, građen u tradicionalnom dalmatinskom stilu, trenutačno se obnavlja, a na projektu je bio angažiran i poginuli djelatnik.

Naši izvori tvrde da je riječ o drugom radniku iste građevinske tvrtke koji je u razmaku od nekoliko godina izgubio život nakon strujnog udara. Nakon prve tragedije, protiv odgovornih osoba u poduzeću je pokrenut postupak, ali epilog svega zasad nije poznat.

- Na mjesto događaja odmah su pristupili policijski službenici i osigurali mjesto događaja. O radnoj nesreći obaviještena je dežurna zamjenica državnog odvjetnika i inspektorat zaštite na radu, te slijedi obavljanje očevida - naglašavaju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 14:24