StoryEditorOCM
ObalaDOK SVE OKOLO GORI

Makarska Turistička zajednica usred sezone traži direktora, nećete vjerovati koliko su ih promijenili u tri godine

Piše Dijana Turić
31. srpnja 2024. - 20:57

Makarska Turistička zajednica je u samo tri godine, od 2021. do danas, promijenila četiri direktora i sada traži petog za kojeg je raspisan natječaj.

Naime, na početku vladavine SDP-ova gradonačelnika Zorana Paunovića direktorica je bila Hloverka Novak-Srzić, potom Paunović pa Vedran Validžić i Jadran Puharić.

image

Hloverka Novak-Srzić

Ivo Ravlić/Cropix

Natječaj za novog direktora kojem bi mandat trebao biti četiri godine, raspisalo je Turističko vijeće Turističke zajednice Makarska.

Kandidati trebaju imati završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, najmanje šest godina radnog iskustva na poslovima koji odgovaraju stupnju stečene stručne spreme ili najmanje dvije godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu, a potrebno im je znanje jednog stranog jezika i rada na osobnom računalu.

image

Vedran Validžić se kratko zadržao na čelu TZ

Ivo Ravlić/Cropix

Pored dokaza o ispunjavanju svih navedenih uvjeta, kandidat prilikom prijave na javni natječaj prilaže i svoj prijedlog četverogodišnjeg programa rada turističke zajednice, izrađen na temelju strateških dokumenata koji se odnose na područje na kojem djeluje turistička zajednica.

image

Prošlog ljeta direktor TZ-a Makarska bio je Jadran Puharić koji je tu funkciju obnašao 11 mjeseci

Ivo Ravlić/Cropix

Direktor turističke zajednice mora imati položen stručni ispit za rad u turističkoj zajednici s time da ga ne moraju polagati osobe koje u trenutku zasnivanja radnog odnosa u turističkoj zajednici imaju odgovarajuću stručnu spremu i najmanje pet godina radnog staža na poslovima u turizmu u toj stručnoj spremi.

Natječaj je raspisan 24. srpnja a prijave se u roku od 10 dana zaprimaju na adresu TZ-a Makarska.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 01:19