StoryEditorOCM
Obalaajde da i to vidimo

Kaos u Trogiru; radovi u centru kasne pola godine, a ljeto već krenulo. Županijska tvrtka najavila nešto nevjerojatno...

Piše Gordana Dragan
18. lipnja 2024. - 17:33

Dio Ulice kardinala Alojzija Stepinca u Trogiru, na potezu od tržnice i ribarnice do raskrižja s Putom kapelice, otvoren je danas poslijepodne, punih pola godine od prvog najavljenog roka završetka cjelokupnih radova.

Riječ je o oko 300 metara od ukupno njih 700 koliko se uređuje u sklopu cjelovite rekonstrukcije prometnice koja od središta Trogira vodi na zapad prema Segetu Donjem, a čiji nositelj je Županijska uprava za ceste Split (ŽUC), dok su radovi povjereni tvrtki "Cestar".

Da će se ta dionica na kojoj su radovi počeli prije dva mjeseca asfaltirati i otvoriti 18. lipnja, prošlog tjedna najavili su iz ŽUC-a i izvođačke firme, i to je prvi put kako je ispoštovan rok njezina uređenja, od njih šest prethodno prekoračenih.

Od Hrvoja Balića, voditelja ŽUC-ove Službe za građenje, doznajemo da će se vozilima moći prometovati od tržnice i ribarnice do raskrižja s Putom kapelice i nastaviti njome prema istočnom dijelu kvarta Travarica. No, prema Segetu se neće moći, jer se od ulaza na glavno gradsko parkiralište do prilaza pokraj Doma zdravlja još obavljaju zahtjevni građevinski radovi.

Od Doma zdravlja do granice sa Segetom, gdje je administrativna granica Grada Trogira i Općine Seget, a time i završetak Stepinčeve ulice, i dalje će se u oba smjera voziti razrovanom cestom i uz regulaciju privremenih semafora.

Balić tvrdi da će se do ponedjeljka, 24. lipnja, asfaltirati svih 700 metara te županijske ceste čija rekonstrukcija je od početka zadala velike glavobolje građanima i trogirskoj vlasti, te da će se njome moći normalno prometovati u oba smjera.

Kada će se prestati s radovima koji uključuju postavljanje kamene obloge na zidovima pokraj pločnika i onih na samim pješačkim prostorima, budući da se ulazi u srce turističke sezone i zatvoriti to gradilište koje je donijelo i niz financijskih gubitaka lokalnim obrtnicima i komunalnom poduzeću "Trogir holding", trebali bismo doznati u petak kada će gradilište obići Petar Škorić, ŽUC-ov ravnatelj, te Jozo Rako, direktor "Cestara", sa suradnicima i inženjerima koji su nadgledali cijeli posao.

Dakako, na tom obilasku, kao i na svim ranijima bit će i gradonačelnik Ante Bilić, koji je danas kazao kako je izvođač radova svojim kašnjenjem od šest mjeseci cijeli Trogir doveo u nezavidnu situaciju.

- Neuredno gradilište i kaos na njemu te građevinski otpad koje je izvođač ostavio na sve strane, na prilazu glavnom parkingu i onome pokraj Doma zdravlja i parku Soline, ne pružaju nimalo lijepu sliku koju bi turisti i posjetitelji mogli ponijeti sa sobom za uspomenu iz Trogira koji nosi epitet dalmatinskog bisera - naglasio je poteštat.

Kod Trogirana nema više strpljenja kao ni kod onih koji vode grad, pa je 24. lipnja dan koji će pokazati je li ovoj agoniji kraj ili ipak nije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 07:28