StoryEditorOCM
Obalanakon užasa u egiptu

Imaju li kupači na Jadranu razloga za strah od morskih pasa? Prof. Soldo: Prije ćete dobiti dvaput na lutriji...; Evo kad se dogodio zadnji krvavi napad kod nas

Piše PSD
5. srpnja 2022. - 16:23
Podaci Prirodnjačkog muzeja Floride u 2021. pokazuju da je širom svijeta bilo 137 napada morskih pasa, među kojima 11 sa smrtnim ishodom (ilustracija)Shutterstock

Dvije žrtve u Egiptu, jedan krvavi napad nadomak obale New Yorka - čini se da su napadi morskih pasa ovoga ljeta sve češći. Poslije napada morskoga psa na 68-godišnju Austrijanku dok se kupala nedaleko od obale egipatskog ljetovališta Hurgade, na sličnom mjestu pronađeno je i tijelo 40-godišnje rumunjske državljanke.

Spasitelj na plaži na Long Islandu, nadomak New Yorka, preživio je napad morskoga psa, ali je kupalište privremeno zatvoreno.

Ovakve vijesti rijetko su stizale s plaža u regiji, a od posljednjeg smrtonosnog napada u vodama Jadrana prošlo je skoro pola vijeka.

Alen Soldo, profesor s Odsjeka za morske studije Sveučilišta u Splitu, za BBC kaže da su u ovom trenutku veća opasnost visoke temperature koje mogu izazvati zdravstvene probleme.

  ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 21:41