StoryEditorOCM
ObalaJE LI OVO MOGUĆE?

Desetljećima iščekivani most iznad Omiša je podbačaj?! Vozači zapinju u gužvi na ulazu u grad, pogledajte slike s terena

Piše Frano Kiso
17. lipnja 2024. - 12:28

Prošlo je tek nekoliko tjedana otkad je otvorena omiška obilaznica i 225 metara dug most preko Cetine, a ono što su Omišani desetljećima čekali u želji za smanjenjem nesnosnih ljetnih gužvi ipak - ne funkcionira?

Tako se barem može zaključiti prema dojavama naših čitatelja koji su na početku radnog tjedna ponovno zapeli u koloni kroz grad, a čini se da je most ispao tek usputna atrakcija i turistički eksponat.

- Na mostu nikoga, a pred Omišem kolona! - jadaju nam se vozači kojima se vjerojatno smračilo pred očima kad su vidjeli da projekt vrijedan 70 milijuna eura ipak nije urodio plodom kako su očekivali.

Osim što je možda inozemnim gostima magistrala draža zbog pitoresknih prizora uz more, domaće ljude od obilaznice vjerojatno odbija to što moraju "gmizati" i po mještane i vozače neuvjetnom i opasnom županijskom cestom kroz Tugare i Srinjine da bi se domogli Splita.

Prilikom otvaranja obilaznice stanovnici omiškog zaleđa su prosvjedovali što će im se sav promet s Jadranske magistrale slijevati na derutnu cestu koja prolazi kroz središta poprilično naseljenih mjesta i nikako im nije bilo drago što će morati objeručke prihvatiti kolaps s desne obale Cetine.

Međutim, sudeći po ovim prizorima vozačima je ipak milije more od brda i nepregledne kolone će se još neko vrijeme formirati na svojoj primarnoj poziciji - ulazu u Omiš.

image

Gužve u Omišu

Čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 12:46