StoryEditorOCM
ŽupanijaUDRUGA ‘DINOAH‘

Velika akcija za pomoć životinjama: Prijatelji iz Europe opremaju ambulantu i budući azil za napuštene kninske psiće

Piše Vjera Zorić
30. studenog 2021. - 12:15

Novoosnovana udruga za dobrobit i zaštitu životinja "DiNoah" nabavila je vrijednu aparaturu za veterinarsku ambulantu u Kninu.

Do sada su iz Njemačke donirali opremu vrijednu oko 30 tisuća eura, a u planu imaju nabaviti još nekoliko korisnih uređaja za životinje.

- Glavni cilj naše nove Udruge koju čine članovi iz Hrvatske, Njemačke i Švicarske je opremiti što bolje veterinarsku ambulantu, a za dvadesetak dana treba stići nova medicinska oprema i lijekovi - kazala je Svetlana Buterin, dopredsjednica udruge.

Buterin se zaljubila u Knin prije nekoliko godina kad ga je prvi put vidjela i od tada šalje donacije iz Švicarske i Njemačke za napuštene pse u Kninu. Ubrzo je shvatila da je potrebno puno više ulagati od onoga što trenutno daje, pa je tako počela koristiti svoje slobodno vrijeme za postizanje ciljeva prema Statutu i programu rada udruge.

- Na proljeće planiramo izgraditi novi azil za životinje u Šimićima kod Golubića koji će biti napravljen po standardima Europske unije - dodala je Buterin.

Za izgradnju novog skloništa je zaslužan i Ivan Šimić, predsjednik "DiNoaha", koji je praksu usavršio u Švicarskoj sa vrhunskim stručnjacima. Također je imao priliku prisustvovati u dresuri pasa Nehrkorna Klausa te je stekao veliko znanje koju prenosi u psećoj praksi "Amarok".

Dodatne informacije o udruzi mogu se naći na njihovoj stranici www.facebook.com/Verein-Udruga-DiNoah. Svaka pomoć je dragocjena u daljnjoj borbi za spas životinja na kninskom području.

25. travanj 2024 08:20