StoryEditorOCM
ŽupanijaPOBJEDNICI I GUBITNICI

Rogoznica i dalje u rukama HDZ-a: oporba nije iskoristila val nezadovoljstva, jedva su i sastavili liste uoči izbora

Piše Vedrana Stočić
31. svibnja 2021. - 15:13
Marijo Maldinić (HDZ) novi je načelnik Rogoznice, u tome mu je pomogla i katastrofalna kampanja lokalne oporbeCropix

U Šibensko-kninskoj županije dogodile su se promjene, preknuta je tridesetogodišnja dominacija i vlast HDZ-a, međutim u Rogoznici ništa novo, HDZ i dalje ima većinu u Općinskom vijeću i HDZ-ov Marijo Mladinić uvjerljivo je u drugom krugu pobjedio nezavisnog Ljubu Županovića Lebu.

Isto to biračko tijelo koje je u Općini Rogoznica na svim biračkim mjestima većinski glasalo za lokalni HDZ, na županijskoj razini prednost je dalo nezavisnom Marku Jeliću. Rezulatima izbora u Rogoznici ne bave se poznati politički analitičari, ali se nakon loše odigrane utakmice i katastrofalne kampanje i te kako bavi  razjedinjena i loše posložena rogoznička oporba. Za saziv Općinskog vijeća oporba je dobila čak stotinjak glasova više, ali od vlasti su udaljeni svjetlosnim godinama.

Nisu znali ili mogli iskoristiti očigledni val nezadovoljstva bivšom HDZ-ovom garniturom kojoj građani zamjeraju kljentelizam i pogodovanje, nejednakost građana, favoriziranje stranačkih iskaznica, smeće na svakom koraku i nikakvu organizaciju prikupljanja otpada, manipulacije prostornim planovima zbog kojih se neodgovorno troši najvrijedniji prostor Općine Rogoznica kao da nema sutra i generacija koje dolaze.  

Tragikomično je nezadovoljstvo i kukanje oporbe koja je desetak dana prije izbora jedva statavila liste.  Ostavili su navodno udarne poruke za zadnje dane kamapanje koje nitko nije vidio ni čuo. Nezavisni Joško Živković mjesecima je vodio Facebook kampanju, postavljao jumbo plakte, plaćao ankete, a nijednu njegovu poltičku poruku nitko živ nije zapamtio

Domovinski pokret, Most i NL Loza uključili su se u kampanju pet do 12 noseći na leđima teret bivših, nezadovoljnih HDZ-ovaca.  NL Ljubo Županović Lebo vodila je relativno najdužu kamapanju, a SDP nakon izbora hvali se mladim, kavalitetnim i obrazovanim ljudima koji su bili na njihovoj listi, ali nisu prepoznati. Žalosno je što te kavalitetne mlade ljude nitko u kampanji nije vido ni čuo i SDP je jedini  gubitnik rogozničkih izbora, imaju vijećnika manje.

Novog načelnika Marija Mladinića čeka veliki posao koji mora riješti, jer u protivnom mogla bi ovo biti HDZ-ova "pirova pobjeda". Uspješni direktor Turističke zajednice dolazi u vruću fotelju rogozničkog načelnika, na novom radnom mjestu puno toga morat će posložiti da bi općinska vlast bila funkcionalna i odgovorila na brojne naslijeđene izazove.

Mladinić: Dat ću sve od sebe u naredne četiri godine

Novi rogoznički načelnik Marijo Mladinić je zahvalio na velikoj podršci i obečao da će dati sve od sebe da u naredne četri godine opravda povjerenje, a zahvalu na potpori vrijednoj spomena uputio je i nezavisni Ljubo Županović Lebo. Čestitao je i protukandidatu  Mariju Mladiniću , te mu poručio da  budi mudar i odlučan načelnik.

23. travanj 2024 19:26