StoryEditorOCM
ŽupanijaJednoglasna odluka suda časti

Donedavno je spadala u ‘kvalitetne i isprofilirane ljude‘, a danas je bezuvjetno izbačena iz HDZ-a: ‘Crveni karton‘ za Rimac i Tokmakčiju

Piše šibenski.hr
4. lipnja 2020. - 13:46

Josipa Rimac, bivša kninska gradonačelnica i državna tajnica u Ministarstvu uprave te Marinko Tokmakčija, kninski gradski vijećnik, bezuvjetno su izbačeni iz šibensko- kninskog HDZ-a.

Tu informaciju objavio je Nediljko Dujić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a.

Zanimljivo, na jutrošnjoj sjednici Sud časti HDZ-a kojim predsjeda Dragan Zlatović, inače prvi čovjek Gradskog vijeća Šibenika, nije donio takvu odluku, nego je navodno tražio uvid u dodatnu dokumentaciju.

Odugovlačenje s izbacivanjem, pojasnio je Dujić:

- Praksa je takva da predlagatelj, a to sam ja, fizički bude na sjednici Suda časti. Međutim, kako sam jutros bio u Zagrebu, odluka nije mogla biti donesena- rekao je čelnik šibensko- kninskog HDZ-a.

No, Dujić je brže-bolje sjeo u automobil i 'potegao' do Šibenika. Već u podne je Sud časti HDZ-a nastavio svoju jutrošnju sjednicu i, kako su kazali u stranci, donio jednoglasnu odluku o bezuvjetnom isključenju svojih dvoje viđenih članova.

Očito, stranci se jako žurilo da u djelo provede odluku o izbacivanju Rimac i Tokmakčije, koji su trenutačno u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog sumnji u nečasne radnje u 'Aferi vjetroelektrane'.

Zanimljivo, kako se u našoj politici stvari vrlo brzo mijenjaju. Za ilustraciju ćemo uzeti primjer Josipe Rimac. Naime, prije manje od dva tjedna, točnije 22. svibnja ŽO HDZ-a predložio je središnjici stranke listu kandidata za IX. izbornu jedinicu na predstojećim parlamentarnim izborima, na kojoj je svoje mjesto našla i Josipa Rimac.

Tada je već spomenuti Dujić govorio 'Na listi su sve isprofilirani i kvalitetni ljudi i tko god od njih bude izabran u Sabor vrlo dobro će raditi svoj posao...'.

A danas je već jedno ime s te liste 'po kratkom postupku' ne samo izbrisano s nje, već bezuvjetno izbačeno iz stranke...

24. travanj 2024 18:59