StoryEditorOCM
Šibenik‘AKTIVNI U STAROSTI‘

Svakodnevna druženja i zanimljive tematske radionice unijele su živost u Udrugu umirovljenika Grada Šibenika. Sve je besplatno, prijavite se

Piše Katarina Rudan
9. svibnja 2021. - 19:38

U listopadu prošle godine Udruga umirovljenika Grada Šibenika počela je s provedbom projekta „Aktivni u starosti“, za kojeg su joj odobrena bespovratna sredstva u visini od 1.888.600 kuna, od čega se 85 posto financira iz Europskog socijalnog fonda dok se 15 posto financira iz državnog proračuna RH. Riječ je o projektu koji je financiran iz poziva "Pridruži se – Aktivni u mirovini" - Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, odnosno projekt traje do listopada 2023. Projektom „Aktivni u starosti“ želi se povećati kvaliteta života i socijalna uključenost umirovljenika, a projektne aktivnosti su planirane na način da umirovljenicima s područja grada Šibenika omoguće korištenje novih usluga i sadržaja što za rezultat ima povećanje kvalitete života umirovljenika.
- Umirovljenici se zbog manjka društvenih aktivnosti osjećaju često odbačeno i depresivno što rezultira socijalnom izoliranošću i u konačnici narušenim psihičkim i fizičkim zdravljem. To se posebice osjeća u ovim pandemijskim vremenima bolesti COVID 19. No, uz stroge epidemiološke mjere naši umirovljenici sada imaju dodatni motiv za izlazak iz kuće i druženja, jer projektni tim Udruge svaki dan organizira novu aktivnost. Primjerice, nedavno smo imali odličnu radionicu decoupage tehnikom u Gradskoj knjižnici, prošlog tjedna posjet tvrđavi Barone, srijedom je na rasporedu medicinska gimnastika, a povodom Majčinog dana projektni tim pripremio je prigodni izbor naj žene, majke umirovljenice – kaže voditeljica projekta „Aktivni u starosti“ Marina Travčić. Osim nje na projektu su zaposleni Iva Bačić kao voditeljica dnevnog boravka te Duje Petković za voditelja aktivnosti, dok je koordinator na projektu Mirko Radak.
Medicinska gimnastika, rekreativne šetnje, kreativne radionice, igranje tombole – sve su to zabavne i sportske aktivnosti projekta „Aktivni u starosti“ koji provodi Udruga umirovljenika Grada Šibenika. Svakodnevna druženja te zanimljive tematske radionice unijele su popriličnu živost u ovu poznatu Udrugu šibenskih umirovljenika. Sve radionice i aktivnosti su besplatne, vode ih mlade i stručne osobe, a iz Udruge poručuju da im se svi zainteresirani jave na 022 338 958 i budu aktivni u starosti.





 

22. travanj 2024 04:15