StoryEditorOCM
ŠibenikKad se male ruke slože

Šibenski mališani ugostili djecu iz Splita: ’Kućica’ i ‘Maestral’ našli savršen recept za sreću

Piše Ana Petrić
26. siječnja 2023. - 12:25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da je za lijepe vijesti potrebno samo malo dobre volje i vremena, uvjerili su nas mališani iz šibenskog Dječjeg vrtića ‘’Kućica’’ i splitskog Doma za djecu ‘’Maestral’’. Djeca iz DV-a ‘’Kućica’’ ugostili su djecu iz ‘’Maestrala’’, a prema riječima ravnateljice DV-a ‘’Šibenska maslina’’ Maje Gulin, njihova je suradnja započela još u prosincu kada su odgojiteljice i djeca iz ustanove ‘’Šibenska maslina’’, koja uključuje šest objekata i broji oko 520 djece, odlučili organizirati humanitarne akcije darivanja.

image

Dramsko predstavljanje djece iz DV-a ‘Kućica’

/PRIVATNI ALBUM

- Odgojiteljice iz vrtića ‘’Kućica’’ i ‘’Veseljko’’ odlučile su uz pomoć roditelja i djece organizirati akciju za djecu iz ‘’Maestrala’’. S Jelenom Burazin, ravnateljicom “Maestrala”, brzo sam ostvarila divnu suradnju i dogodilo se pravo božićno čudo! Prikupljeno je toliko lijepih darova, od potrepština različitih vrsta, igračaka i sličnoga, da smo sve jedva uspjeli prevesti našim kombijem do Splita. Nemam riječi kojima bih zahvalila odgojiteljicama i roditeljima. Tada smo dogovorili posjet djece iz ‘’Maestrala’’ u vrtić ‘’Kućica’’, koji u osam skupina broji oko 150 djece. Ovo je bio prvi ‘’Maestralov’’ posjet ‘’Kućici’’, ali sigurna sam da nije posljednji - govori nam Maja Gulin, ravnateljica DV-a ‘’Šibenska maslina’’.

image

Ravnateljica ustanove ‘Šibenska maslina‘ Maja Gulin

/PRIVATNI ALBUM

Iz Dječjeg doma ‘’Maestral’’ u posjet ‘’Kućici’’ stiglo je šestero djece, a mali domaćini, ističe naša sugovornica, bili su divni. Gostima su pripremili glazbeno i dramsko predstavljanje, nakon čega je uslijedio djeci najljepši dio druženja - slobodna zajednička igra.

- Nakon toga su se malo počastili i naši mališani su još jednom darivali djecu iz doma ‘’Maestral’’, ovoga puta vlastitim kreativnim radovima, a to su bile predivno oslikane ogrlice. Djecu iz Splita i njihove odgojitelje Marinelu i Petra odveli smo i na tvrđavu ‘’Barone’’, na kojoj su uživali u predivnom pogledu na naš Šibenik i njegove ostale tvrđave. Potom je uslijedio zajednički odlazak na pizzu, a tom prigodom smo naše goste darivali slikovnicama koje su djelo djece i odgojitelja Šibenske masline pod naslovima “Naš grad u našem naručju” i “Božićne priče iz Šibenske masline”. Svi smo se zaista divno proveli, bilo je nestvarno lijepo, a djeca na taj način stvaraju uspomene koje će uvijek nositi u srcu. Sigurna sam kako je ovo početak jednog divnog prijateljstva djece ‘’Maestrala’’ i ‘’Šibenske masline’’ - ponosno će ravnateljica.

image

Druženje djece iz DV-a ‘Kućica’ i DD-a ‘Maestral’

/PRIVATNI ALBUM

Ovakva zajednička druženja i nesebična darivanja potrebitih dokaz su da im je samo nebo granica, a već je ‘’pao” i međusobni neslužbeni dogovor kako bi domaćini ‘’Šibenske masline’’ na proljeće mogli za svoje drage Splićane organizirati izlet u NP Krka. Dječja iskrenost i dobre ideje odgojiteljica još su se jednom pokazale kao savršen recept za sreću.

image

Djeca domaćini

/PRIVATNI ALBUM
23. travanj 2024 18:39