StoryEditorOCM
Šibenikpogled unazad

Retrovizor Ive Mikuličina: Ševa postao doktor, problem bivše Šarine pekare i ništa kontra Burića

Piše Ivo Mikuličin
24. srpnja 2021. - 15:10

Ništa kontra Burića

Kao u Vilovićevoj popularnoj pjesmi „Ništa kontra Splita“, prvak šibenskog ogranka Domovinskog pokreta (i bivši ministar prometa) Mario Kovač poručuje „Ništa kontra Burića“.

- Ne želim da me shvaćaju kao klasičnu oporbu u Gradskom vijeću, neovisno što nisam u koaliciji s HDZ-om. Ja sam rođeni Šibenčanin, zaljubljen u svoj grad, pa ću jamačno podržavati sve projekte, koji jasno izražavaju šibenske interese – vrlo izravno nam je kazivao Mario Kovač u više nego ležernoj ćakuli na Jadriji.

Bivši ministar prometa u Račanovoj vladi imao je potrebe i za posebnim dodatkom:

- Ne slažem se sa svim potezima gradonačelnika Željka Burića, ali osobno nisam protiv njega. Kako bih, uostalom, mogao biti protiv čovjeka, kojega sam, dok je bio član HSLS-a predlagao da bude čelnik šibenskog ogranka!? Vjerujem da se Željko toga još uvijek sjeća!

Šarina 'crna točka'

- Nemate pojma koliko bih želio da se riješi problem bivše Šarine pekare. Taj objekt mog pokojnog djeda Stipe postao je crna točka središta Šibenika. Nimalo se ne uklapa u sve što na impresivan način posljednjih godina poduzima šibenska gradska „vlada“. Parkiralište je nedovoljni način korištenja tog nemalog prostora. Volio bih da naša obitelj ubrza pregovore s Vladom Čovićem, koji se javio kao potencijalni investitor. A pregovori nisu nimalo laki – priznao nam je dr. Mladen Šare, inače ravnatelj bolnice u Trstu.

Posebno se, pak, otvorio svom žirajskom prijatelju Maksimu Romanu gotovo iznenađujućim riječima:

- Najprije sam žarko želio da se našoj obitelji vrati sve što nam je oduzeto nacionalizacijom poslije Drugog svjetskog rata. Sad mi se, pak, čini da mi je život bio jednostavniji bez tih vraćenih nekretnina.

Bravo za Ševu!

Nemojte da vas naslov odvede u krivom smjeru seksualnih aluzija.

Naše, a vjerujem i vaše čestitke, poštovani čitatelji, pripadaju 63-godišnjem Šibenčaninu Zoranu Ševerdiji-Ševi, koji je postao doktor međunarodnog prava.

Komplimente dodatno potencira podatak da mu je mentor bio bivši ministar Davorin Rudolf, koji je u posljednjih deset godina samo u dva navrata pristao biti mentorom nekom od studenata na splitskom Pravnom fakultetu. Zanimljiva je i druga poveznica između Šibenčanina Zorana Ševerdije Ševe i vrlog Splićanina Davorina Rudolfa. Obojica su svoj radni vijek počeli kao novinari. Ševa kao glazbeni kritičar, a Rudolf kao sportski reporter Radio Splita. Stariji navijači Hajduka još pamte njegove prijenose utakmica splitskih "bijelih".

Gabi u Šibeniku

- Poslije Splita, „Knjigu o Gabi“, kako sam jednostavno nazvao svoj uradak o prvoj dami hrvatske estrade, promovirat ću 2. kolovoza i u mom Šibeniku, preciznije ispred Gradske vijećnice. Samo napominjem da ediciju prati i 12 nosača zvuka s najboljim pjesmama šibenske neviste – javio nam se s ljetovanja na Korčuli legendarni MI-ovac i dugogodišnji urednik Croatia recordsa Siniša Škarica.

Iz Zadra se, pak, oglasio 92-godišnji zadarski Šibenčanin dr.Tomislav Vrčić:

- Drago mi je da je knjigu o Gabi, šibenskoj nevisti napisao upravo Šibenčanin Škarica. Ja se, pak, Arsenove životne družice sjećam još kao djevojčice na Hvaru, kad smo mi, šibenski gimnazijalci imali sportske susrete na rodnom otoku njezina oca.
Gabi je, pak, na jasan i jednostavan način komplimentirala autoru knjige u stilu „Sve je napisano duboko, analitički, savršeno“.

image
Siniša Škarica
Nikša Stipaničev/Cropix

Histrioni napali županiju

Kao da je poznata kazališna družina „Histrion“ odlučila ovog ljeta „napasti“ Šibensko-kninsku županiju. Poslije gostovanja u Kninu s predstavom „Na parove razbroj s“ zagrebački glumci će krajem srpnja ploviti svojim brodom od vale do vale u šibenskom akvatoriju. Osim na Žirju, koje je već godinama neizbježna postaja zagrebačke kazališne družine, od 23. do 30. srpnja „Histrioni“ će istu predstavu izvesti u Šepurinama, Tisnom, Tribunju i Vodicama, dok su za kraj turneje po šibenskom kraju ostavili Skradin, gdje će stići 4. kolovoza.

- Riječ je o dinamičkoj komediji, u kojoj dvoje mladih glumaca na duhovit i kreativan način prikazuju odnose četiri različita bračna para – objasnio nam je redatelj Ivan Grigor Vitez.

















 

20. travanj 2024 03:41