StoryEditorOCM
Šibenikglava šotobraco

Ne bi maloga, finoga župana Posavca uvatilo, pratilo i optužilo za kriminal da je uzeja eure!

Piše Branimir Periša
19. rujna 2021. - 08:11

Dobra Parona duboko je ogorčena postupanjem organa gonjenja i istrage prema onome malomen, finomen Posavcu, županu međimurskon.

- Čovik je taman raspisa prodajnu akciju: unosno misto u nadzornomen odboru za pravu sitnicu od deset ijada kuna, a žbiri i policjoti odma na njega, ka da je najveći kriminalac u državi. Ma ajte molin vas – bubnila je bisno štracon o šank – čovik je duševan i oto nekomen smeta!

I po otoj skromnoj pinki njemu u žep za toliko veliku uslugu s dobron naknadon vidi se da je spreman sve učiniti za ljude u potribi, ostajući nepokolebljiv u svomen ljevičarskomen svjetonazoru, govori ona svojin najdražin mušterijaman. I duboko viruje da je bivšega HNS-ovca Posavca uitilo, pratilo i optužilo samo zato šta je za uslugu zatražija deset ijada kuna, a ne isto tolko eura. To van ja ka amen, slušajte vi mene! - unila se u štufe face El Tigrea i Bili Smo Uskoro.

Visoka susretljivost

- Šta je, je, ne bi tribalo grišiti dušu, priklopija je El Tigre grleći ledenu bocu guzlaste pive zidaruše. Naš Matija oša je iz HNS-a da bi na zadnjin izboriman utemeljija svoju stranku, Nezavisnu listu. I kako je sam reka, rič je o stranci visoke ljudske susretljivosti prema sugrađaniman koja će s osobitim poštovanjem promovirati vridnosti Međimurja danas, a sutra i vridnosti svakoga rvatskoga kraja u kojen će djelovati, uvjerava ih El Tigre i surfajući po mobitelu kaživa članak di oto piše, šćeto neto.

Priko ramena mu zavirivaju nji dvoje, klimaju glavaman na odobravanje; da bi čovik rič reka, Matija je osta pošten i dosljedan pa makar nakon priznanja istoga trena da ostavku, šta je jedva zabilježeno u obilaton škafetinu brojnih rvaskih političara.
A ne more se kasti da nije dosljedna i jedna Matijina kolegica, također bivša HNS-ovka, Anka Mrak Taritaš.

Testovi i četke za zahod

Čelnica je Glasa, pa je glasno i dosljedno prigovorila zato šta država nije odredila da popisivači aktualnog pribrojavanja stanovništva mogu raditi jedino sa potvrdon da su cijepljeni, oli su pribolili koronu.

- Kako će svitu dolaziti na vrata? - prepričava Bili Smo Uskoro jutarnje štivo dodajući da Taritaš strahuje kako će njiovo obavezno testiranje platiti građani iz proračuna, jerbo je kasno za pelcovanje.

-Je, je! - namrštila se dobra i poštena gazdarica. Jednako ka šta šjora Anka strahuje da bi to moga biti teret za proračun, mi smo bili pristravljeni kolko je država platila najgrezije četke za zahod pod nježinon ministarskon palicon u obnovi Gunje. Više od 300 kuna, a to nikada nije objasnila, otfrkinila je B.S. Uskoro.

Na to je El Tigre reka da njega više brine šta je papa Frane, dok je letija za Mađarsku priko Rvaske, posla Prisidniku Milanoviću telegram di poručuje da Rvati uvik mogu računati na njegove molitve. Šta se jednom ne spusti među nas i šta bi poručija Crnogorciman, da je letija iznad njiove zemlje?

- Stvarno, možda bi se prvo konzultira sa srpskin patrijarhon Porfirijen oko poruke! - rekla je Dobra Parona.

- A s kojin od njih trojice? Tako se Porfirije žali da neki držu kako ima barenko tri različita lica, pita je B.S. Uskoro.

- Možda s onin Porfirijen s kojin se konzultira u vezi sa Stepincon? - doda je El Tigre ka da nije njegov posal.

26. travanj 2024 01:09