StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenčani, budite ponosni

Naš čitatelj odlučio podijeliti pozitivna iskustva s liječenja u Krešimirovom gradu: ‘Onkologija šibenske bolnice radi na europskoj razini‘

Piše šibenski.hr
18. kolovoza 2022. - 13:45

Jedan šibenski biser - Odjel za onkologiju OB Šibenik

Naš čitatelj (podaci poznati redakciji) odlučio je podijeliti s javnošću izuzetno pozitivna iskustva koja je kao pacijent imao na Odjelu onkologije u šibenskoj bolnici.

Pismo našeg čitatelja prenosimo u cijelosti:

Kao građanin EU koristio sam pravo da nekoliko seansi kemoterapije realiziram u Hrvatskoj. Izabrao sam šibensku bolnicu na preporuku nekoliko hrvatskih liječnika .Uspostavio sam kontakt s prim.dr.sc. Grubišićem Ćabom, koji je bio izuzetno srdačan i dao svoju suglasnost da mogu kemoterapiju realizirati dnevnoj bolnici odjela za onkologiju OB Šibenik.

Po ulasku u krug bolnice kao ljubitelj „starog kamenja“ bio sam ipresioniran starim bolničkim paviljonima građenim u kamenu koncem XIX stoljeća. Iskreno se nadam da je cijeli koimpleks pod konzervatovskom zaštitom županije.

Nakon ulaska u bolnički kompleks pitam prvog prolaznika, prema odori uposlenika nekog iz tehničkih službi.; „Gospodine gdje se nalazi onkološki odjel? :“Teško vam je precizno odgovoriti jerbo se do sada nakon korone sedam puta preseljavao.“ Sestra s odjela mi je to i potvrdila rekavši : „Mi smo (onkologija) mi smo zadnja rupa na bolničkoj fruli „.

Što reći o odjelu za ambulantnu kemoterapiju šibenske bolnice ? On vam je dobri ljudi na razini odjela u bolnici Croix Rousse u Lyonu u kojoj već nekoliko mjeseci primam kemoterapiju. Osoblje je srdačno, kompetentno i cijelo vrijeme seanse prisutno u prostoriji. Tijekom pripreme infuzija,kao umirovljeni kirurg mogu istaći da su respektirane sve mjere asepse i antisepse što je imperativ za liječenje imunodeprimiranih osoba. Od jedne sesre doznao sam da same kupuju radnu radnu odjeću.!!! Da li to rade vatrogasci i drugi državni službenici?

Za razliku od Lyona, atmosfera je na odjelu je povremeno bila animirana pripovijedanjem ćakula iz Drniša, Knina i drugih mjesta šibenskog zaleđa. Često sam se od srca nasmijao pričama jedne Drnišanke s crvenim turbanom i njene konverzacije u formi zapovjedi s njenim pratiocem, vjerojatno sinom.

Na kraju apeliram na upravu bolnice da riješi i obezbjedi adekvatno mjesto odjelu za onkologiju šibenske bolnice koji radi na europskoj razini i predstavlja jedan pravi biser. U zaključku pučani Krešimirovog grada mogu biti ponosni da na usluzi imaju ustanovu koja pruža kvalitetnu njegu kancerološkim bolesnicima .

19. travanj 2024 07:22