StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLUDO VRIJEME

Iza nas je jedna od najtoplijih noći ovog ljeta: U poznatom hrvatskom turističkom središtu već u 7h izmjereno je 30 stupnjeva

Piše jutarnji.hr
8. kolovoza 2019. - 11:32

U Hrvatskoj će u četvrtak u većini krajeva biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te nestabilno vrijeme, najavio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U nekim krajevim Hrvatske noć sa srijede na četvrtak bila je jedna od najtoplijih ovog ljeta. Tako je u Makarskoj u 7 sati ujutro izmjereno 29,7°C. Skoro 28°C bilo je na Hvaru, a u Šibeniku i Splitu 27°C. I neki kopneni gradovi su jutros imali prilično visoke temperature, a među najtoplijima su Bjelovar, Daruvar, Knin i Vinkovci sa 22°C dok se u Zagrebu i Kutjevu živa popela na 23.

U četvrtak će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu ponegdje će biti kratkotrajne kiše i pljuskova s grmljavinom, a krajem dana je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Na dalmatinskoj obali i otocima sunčanije te uglavnom suho.

U unutrašnjosti će zapuhati većinom umjeren sjeveroistočnjak, u gorju jugozapadnjak, a duž obale će umjereno i jako jugo postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 27 do 32 °C.

Od petka će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano, uz ponovni porast temperature zraka, pa će za vikend i početkom idućeg tjedna rasti opasnost od toplinskog vala koji će postupno oslabjeti od utorka, kada će biti i više oblaka, piše HRT.

Na Jadranu će biti još toplije. Od petka nas očekuje obilje sunčanog i vrućeg vremena, pa će toplinski val biti još više izražen, čemu će pridonositi i tople noći, a dnevna temperatura zraka za vikend i u ponedjeljak ponegdje će biti i viša od 35°C. Vjetar uglavnom slab zapadni sjeverozapadni, a u nedjelju će na sjeverom dijelu prolazno zapuhati bura.

16. travanj 2024 18:06