StoryEditorOCM
Crna kronikazavršio u pritvoru

Uhićen brat našeg poznatog boksača Filipa Hrgovića: sjedio je u automobilu punom droge, pokušao je pobjeći policiji...; 'Primijenili smo fizičku snagu i sredstva za vezivanje'

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
3. lipnja 2019. - 16:46

Malo tko je znao da je slavni boksač Filip Hrgović, koji je prošlog vikenda uplovio u bračnu luku, na sam dan svadbe proživljavao kalvariju. Kako doznajemo, njegov brat Matija Hrgović (23) uhićen je prošli četvrtak navečer na području Sesveta dok je bio u društvu prijatelja, piše Jutarnji list.

Osim boksačeva brata, lisice na ruke stavljene su i Ivanu Kuretiću (26), a po dovršetku kriminalističkog istraživanja, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio im je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te ponavljanja djela, a radi se o kaznenom djelu neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

- Na području Sesveta, 30. svibnja 2019. godine u večernjim satima, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u parkiranom osobnom automobilu VW zagrebačkih registarskih oznaka na mjestu vozača zatekli su 26-godišnjaka, a na mjestu suvozača 23-godišnjaka, pri čemu su policijski službenici na podu ispred suvozačeva sjedala uočili plastični paket omotan crnom samoljepljivom trakom, karakterističnog izgleda za paket koji sadrži drogu.

Prilikom postupanja policijskih službenika mlađi se muškarac sa suvozačkog mjesta dao u bijeg, ali je sustignut te su prema njemu primijenjeni fizička snaga i sredstva za vezivanje. Odmah potom obojica su uhićena zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo - priopćila je još u subotu zagrebačka policija.

Tijekom obrade pretražen je auto u kojem je dvojac zatečen, a kojim se koristi, prema navodima policije, mlađi uhićenik, i u kojem je pronađeno 263 grama kokaina. No tu policija s pretragama nije stala, već su u obiteljskoj kući koju koriste obojica našli još 53,2 grama marihuane te 15 plastičnih omota s tragovima konoplje oblijepljenih trakom.

- Isto tako, pretražen je i dom u kojemu prebiva stariji osumnjičenik, a koji se kao i prethodno pretražena kuća nalazi na području Sesveta. U prostoru doma nađena je metalna improvizirana preša s tragovima kokaina. Tijekom kriminalističkog istraživanja od mlađeg osumnjičenika, zbog sumnje da je pribavljen preprodajom droge, oduzeto je više tisuća kuna. Obojica osumnjičenika, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, privedena su pritvorskom nadzorniku - zaključili su iz PU zagrebačke.

19. travanj 2024 04:18