StoryEditorOCM
Crna kronikaBESRAMNO KRŠENJE MJERA

Racija u zagrebačkom restoranu. Policija zatekla 34 osobe, uglavnom biznismena

Piše Hajdi Karakaš Jakubin
5. veljače 2021. - 10:12

Ugostitelj Tona R.(32) uhićen je u popodnevnim satima jučer u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu tijekom policijske racije u njegovom restoranu i noćnom baru Passage kod Dragaša, a u kojem je bilo privatno okupljanje.

Policija tog rođenog Petrinjca sa zagrebačkom adresom sumnjiči da je kao vlasnik i odgovorna osoba Godota, u sklopu kojeg posluje Passage 4. veljače oko 14 sati prekršio odredbe točke III. Odluke Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama a prema kojima se ograničava okupljanje, obustava rada ugostiteljskih objekata kao i pružanje usluga unutar istih. Gostima bez maske su izdane obavijesti o počinjenom prekršaju te su četiri kazne zbog kršenja članka 47. st.2. t. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti odmah i naplaćene.

Prilikom ulaska krim policija te djelatnika Državnog inspektorata i inspektora Ravnateljstva civilne zaštite u prostor restorana, u konzumaciji jela i pića zatečene su 34 osobe. Od tog broja, njih osam nije nosilo zaštitne maske niti su se držali propisane udaljenosti nakon čega je uslijedio fajrunt, a ugostitelja je privela policija te ga po dovršetku kriminalističkog istraživanja prijavila nadležnom državnom odvjetništvu za širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Kako neslužbeno doznajemo, okupljena svita je iz poslovnih krugova, a neki od njih su punili i novinske stupce crne kronike zbog svojih (ne)djela s druge strane zakona. Navodno ih je vlasnik pozvao u svoj restoran na druženje kako hrana ne bi propala s obzirom da od postroženja epidemioloških mjera ne rade.

- Mogu samo potvrditi događaj. Moj branjenik negira odgovornost jer se i tvrtka i on kao direktor pridržavaju u cijelosti preporuka stožera civilne zaštite. I radilo se o privatnom okupljanju koje sa poslovanjem tvrtke i restorana nema nikakvu poveznicu – kaže kratko za Jutarnji list Milko Križanović, odvjetnik uhićenog ugostitelja. Na upit o kojim se gostima radilo nije želio otkriti.

- O imenima gostiju ne mogu govoriti jer se ne radi o osobama koje su u restoran došle kao gosti već kao uzvanici na privatnu zabavu pojedinca koja je organizirana mimo poslovanja tvrtke odnosno ugostiteljskog objekta i bila je bez ekonomske osnove – zaključio je Križanović.

Što se tiče lokala, službenici Državnog inspektorata su radi kršenja članka 9-A Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti izdali usmeno rješenje o zabrani rada.

- Dio prostora gdje se obavljala nedozvoljena djelatnost usluživanja jela i pića je zapečaćen na minimalno mjesec dana te će biti pokrenut prekršajni postupak protiv pravne i odgovorne osobe. Nakon provedene racije, 32-godišnji je direktor kao odgovorna osoba ugostiteljskog objekta priveden u službene prostorije PU zagrebačke na istraživanje nakon čega će biti predan pritvorskom nadzorniku – kažu iz zagrebačke policije čiji su djelatnici cijelu akciju snimili te medijima ustupili snimku.

20. travanj 2024 00:37