StoryEditorOCM
Crna kronikaDOBIO MJERU OPREZA

Poznati glazbenik uhićen zbog uzgoja marihuane, prijetnje susjedu i pisanje parola u policijskoj ćeliji: ‘Konoplja nije indijska, nego industrijska!‘

Piše Katarina Marić Banje/SD
12. lipnja 2021. - 14:21

Uz mjeru opreza pušten je kući Stjepan Barišić (52) Gego, pjevač s Hvara nakon što se odustalo od njegovog smještaja u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama. Policija ga je uhitila i prijavila za uzgoj nešto manje od 50 stabljika marihuane u mjestu Zaraće te prijetnji susjedu zračnom puškom.

Međutim, tijekom boravka u Policijskoj postaji Hvar počinio je još jedno nedjelo te je prijavljen zbog oštećenje tuđe stvari. Kaznena prijava navodi kako je nakon dovođenja u službene prostorije u ćeliji za zadržavanje pisao parole po zidu, ali za sada nije razjašnjeno čime jer policija tvrdi jedno, a pjevač drugo.

U službenoj informaciji stoji kako je u četvrtak oko 16.20 sati u mjestu Zaraće na otoku Hvaru uputio prijetnje 40-godišnjem muškarcu i pritom pucao iz zračne puške. Nakon intervencije policije na mjestu događaja na zemlji u vlasništvu Stjepana Barišića su pronašli 48 komada stabljika marihuane.

Uhićen je i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje zbog prijetnji i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Tijekom boravka u postaji je ispisao zidove u prostoriji gdje je bio zadržan te je u konačnici prijavljen i za treće kazneno djelo.

image
Gego na hvarskoj rivi
Božidar Vukičević/Cropix

Međutim, razlikuje su se njegova i policijska verzija čime je pisao parole. Policija, naime, tvrdi kako je napravio veliku nuždu te izmetom pisao po zidovima. S druge strane, Gego je izjavio da to nije istina već da su mu u pritvor donesene čokoladne napolitanke te je njima pisao po zidu kao kredom.

U petak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te je doveden na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. U svojoj obrani je kazao kao nije uzgajao indijsku nego industrijsku konoplju tako da će za taj dio inkriminacije biti presudno vještačenje.

Nakon iznošenja obrane  tužiteljstvo je procijenilo kako nema osnove za određivanje istražnog zatvora jer je pjevač neosuđivan. Umjesto krajnje mjere odlučili su se na mjeru opreza zabrane približavanja susjedu i obvezu redovitog javljanja policiji.

Također će protiv Barišića nadležnom Općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Taj dio postupka odnosi se na posjedovanje i pucanje iz zračne puške.

17. travanj 2024 21:17