StoryEditorOCM
Crna kronikaDeset dana hlađenja

Policija uhvatila 23- godišnjeg motociklistu da vozi u krivom smjeru: Odbio je test na droge; Predložena kazna je 60 dana zatvora i 22.000 kuna

Piše šibenski.hr
13. ožujka 2020. - 09:39

U četvrtak, u vremenu od 9 do 13 sati, na području Policijske uprave šibensko-kninske je intenzivnije provedena ciljana akcije u prometu usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa vozača i putnika, doznaje se u šibensko- kninskoj policiji.

- U toj akciji su kontrolirane 94 osobe, 56 vozila, a tom prilikom su utvrđena 54 prekršaja, od kojih 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prolazaka kroz crveno svjetlo na semaforu, šest vožnji tereta većeg od dozvoljenog, po dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila i skretanje suprotno znaku i po jedan prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje, istek vozačke dozvole, nepropisno pretjecanje i nezaustavljanje na znak policijskog službenika- izvijestila je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Međutim, svi su ti prekršaji 'mačji kašalj' za ono što je napravio 23- godišnji vozač motocikla Yamaha:

- Tijekom akcije u prometu u Šibeniku na Trgu Andrije Hebranga je zatečen 23-godišnjak, da prije stjecanja prava na upravljanje, upravlja motociklom Yamaha, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se u suprotnom smjeru od dozvoljenog. Tom prilikom 23-godišnjak je odbio test na droge i kod sebe nije imamo osobnu iskaznicu, zbog čega je priveden u službene prostorije Postaje prometne policije Šibenik- istaknula je Kosor.

Prema njezinim riječima, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je, uz Optužni prijedlog, kojim je od strane policije, Sudu predložena kazna od 60 dana zatvora i novčana kazna od 22.000 kuna, priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

- Na sudu je okrivljenom 23-godišnjaku određeno zadržavanje od 10 dana zatvora do donošenja konačne presude, temeljem čega je isti predan u zatvor u Šibeniku- zaključila je policijska glasnogovornica.

19. travanj 2024 05:11