StoryEditorOCM
Zanimljivostinastavlja drugi put

Poznati novinar iz Vodica nastupio u ‘Milijunašu‘, prošao je prvi prag; Prisjetio se svog nastupa u istom kvizu prije 18 godina

Piše Šibenski.hr
9. ožujka 2023. - 22:48

U večerašnjoj emisiji kviza Tko želi biti milijunaš? prva je u stolici nasuprot Tariku sjedila internistica kardiologinja Mima Georgieva iz Zagreba koja je prošlog četvrtka osvojila 5000 eura.

U večerašnju emisiju krenula je bez pomoći džokera odgovarajući na 11. pitanje koje je glasilo: "Tko je 10. ožujka 1876. rekao: ‘Gospodine Watson, dođite, trebam vas.‘"

Ponuđeni odgovori bili su Bell, Edison, Faraday i Morse.

Mima je odgovorila Morse, što je bio netočan odgovor te je napustila natjecanje. 

Prvi zabilježeni telefonski razgovor, naime, bio je onaj u kojemu je Alexander Graham Bell nazvao svoga pomoćnika Thomasa Watsona. Prolio je kiselinu po svojoj odjeći tako da je spomenuti razgovor zapravo bio poziv upomoć.

Najuspješniji u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst", Domagoj Kožul iz Slavonskog Broda, džokera "pola-pola" iskoristio je na 9. pitanju ne bi li točno odgovorio u kojem se francuskom departmanu nalaze gradovi Lille i Dunkerque.

Pomoć publike

Je li riječ o Nordu, Estu, Sudu ili Ouestu? Upotrebom spomenuta džokera iz ponude odgovora izostali su Est i Sud pa se diplomirani pravnik odlučio za Nord te osvojio 2500 eura. 

Pomoć publike Domagoju je bila potrebna na idućem, 10. pitanju u kojemu se tražilo ime višestruke oskarovke koja je osvojila svoga prvog prestižnog kipića nakon što je utjelovila višestruku oskarovku.

image
Screenshot HRT

Publika nijedan posto glasova nije dodijelila Renée Zellweger. Meryl Streep dobila je 53 posto glasova, Jodie Foster 43 posto, a Cate Blanchett svega 4 posto glasova publike. 

Uslijedio je potom i poziv džokeru. Iako je izjavio kako ga "vuče" ime slavne australske glumice Cate Blanchett, džoker je sa žaljenjem ustvrdio da odgovor - ne zna. Nakon dvaju iskorištenih džokera na pitanju za prelazak drugoga praga, natjecatelj nije dvojio o odluci da odustane pa je tako game show napustio s 2500 eura.

Inače, njegov bi izbor, istaknuo je, bila Meryl Streep no riječ je ipak o Cate Blanchett koja je u biografskoj drami Avijatičar Martina Scorseseja iz 2004. godine utjelovila legendarnu Katharine Hepburn.  

"Najbrži prst" posljednje ovotjedne igre bio je onaj poznatog lica sportskog novinarstva Stipe Sladoljeva s Nove TV.

Točnih devet odgovora

Naglasio je kako je u svome debitanskom nastupu u "Milijunašu" prije 18 godina na osmom pitanju iskoristio dva džokera no ovoga puta ono je bilo iz njegova područja pa je nakon kraćeg razmišljanja odgovorio da je Portugal (a ne Grčka, Nizozemska ili Danska) nogometna reprezentacija čija statistika bilježi i pobjedu i poraz u finalima Eura. 

Vodičanin sa zagrebačkom adresom naposljetku je do kraja večerašnjeg kviza točno odgovorio na devet pitanja. Zasad ima osvojenih 2500 eura, ali i sve džokere na raspolaganju.  

18. travanj 2024 11:39