StoryEditorOCM
ZanimljivostiPidoča i debit se vole

Nikako nemojte propustiti ovaj gušt na šibenskoj rivi. Čeka vas dobra hrana, fino vino, lijep ugođaj, a ni cijene nisu previsoke

Piše šibenski.hr
4. lipnja 2021. - 11:26

Manifestaciji Pidoča&Debit se vole bit će održana u subotu, 5. lipnja na šibenskoj rivi.

- U proljeće, kada zatopli počinje bujanje mesa u ljušturi pidoče i ona postaje sve punija i ukusnija. Otprilike u isto vrijeme mladi debit puni se u boce i spreman kreće prema tržištu. Na vašem stolu oni se susreću i zaljube: puna, mlada pidoča i svježi, lepršavi debit postaju skladan par. Da je tako uvjerit ćete se 5. lipnja kada će se u Šibeniku, na Trgu Pavla Šubića u 19 sati održati manifestacija pod nazivom 'Pidoča & Debit se vole'- kazuju organizatori iz šibenske Turističke zajednice.

Lokalni uzgajivači pidoča pripremat će školjke po svojim receptima, a vinari će lijepo ohladiti i preporučiti debit koji će najbolje parirati pojedinom receptu.

- Cijena degustacijskog para školjki i vina bit će 20 kuna, a imat ćete priliku kušati desetak različitih parova. Uz zalazak sunca, lijepu glazbenu podlogu, dobro društvo i skladne okuse sigurno ćete i vi otkriti da se pidoča i debit vole- pozivaju organizatori.

24. travanj 2024 12:27