StoryEditorOCM
ZanimljivostiHumanitarni buvljak u nedjelju

Dođite na livadu ispred Azimuta i pomozite Aurori kupiti polovni kombi!

Piše šibenski.hr
1. lipnja 2021. - 09:52

U nedjelju, 6. lipnja, svi na livadu ispred kluba Azimut gdje će se održati humanitarni buvljak za udrugu osoba oboljelih od cerebralne paralize i ostalih oblika tjelesnog invaliditeta Aurora iz Šibenika. Cilj događaja je skrenuti pozornost na akciju prikupljanja sredstava za kupnju polovnog kombija za prijevoz djece i mladih s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta i njihovo aktivno uključivanje u sportske i ostale aktivnosti objedinjenog pod nazivom – 'Kad bi malo svoga srca dali, i mi putovali'.

Akcija je pokrenuta prije gotovo dva mjeseca no iako se radi o polovnom vozilu, i dalje je potreban veći iznos sredstava koje udruga ne može osigurati samostalno pa su u suradnji s humanitarnom udrugom Daj 5 od srca iz Vodica pokrenuli spomenutu akciju koju će u nedjelju, od 10.30 do 13.30 sati podržati Udruga Kolektiv 4B i klub Azimut.

Ovog puta buvljak je zamišljen kao duty free shop na otvorenom pa posjetitelje očekuju razne stvari, odjeća, obuća, igračke i slično, koje će moći kupiti po povoljnim cijenama i tako dati svoj doprinos prikupljanju ukupnog iznosa od 65 tisuća kuna. Udruga Aurora nakon dva mjeseca, koliko akcija traje, stigla na do pola potrebnog iznosa.

Podsjetimo, riječ je o udruzi koja postoji već osam godina, a koja je za to vrijeme pokrenula niz dobrodošlih promjena u smjeru poboljšanja kvalitete života osoba oboljelih od cerebralne paralize i ostalih oblika tjelesnog invaliditeta te nesebično sudjeluje pomoganju potrebitim. Među prvima su organizirali akcije prikupljanja pomoći stradalima u potresom pogođenom području u Sisačko – moslavačkoj županiji u prosincu prošle godine. Svojim aktivnim djelovanjem na svim poljima za sve, udruga Aurora zaslužila je da 'zajedno smo jači' ne ostane mrtvo slovo na papiru.

Tko želi, uplatiti može već sad i to ovako:

Račun za uplatu donacije

Udruga" Daj 5 od srca"- Vodice

IBAN: HR9824070001500014049

BIC: OTPVHR2X

20. travanj 2024 02:16