StoryEditorOCM
GlazbaDnevnik jednog kantautora

Šibensko kazalište daruje za Dan žena- koncert Aleksandra Saše Kabilja

Piše šibenski.hr
3. ožujka 2021. - 12:10

HNK u Šibeniku, u ponedjeljak, 8. ožujka 2021. godine u 20 sati daruje najljepši poklon za Dan žena. Riječ je o koncertu „Dnevnik jednog kantautora“ Aleksandra Saše Kabilja.

Zbog epidemioloških mjera na programima u HNK u Šibeniku može prisustvovati samo 48 gledatelja. Ulaznice možete kupiti na www.mojekarte.hr i na blagajni kazališta od 10 do 12 sati, te na sam dan programa jedan sat prije početka koncerta.

Aleksandar Saša Kabiljo - kantautor, pjevač, poeta i skladatelj rođen u Beogradu 1962. Od 1971. S obitelji živi u Splitu, a od 2000. živi i djeluje u Zagrebu. Bavio se lutkarstvom i pisanjem stihova. Također je djelovao kao spiker.  Prvi  njegov album „Plavi album“ objavljen je prošlog ljeta, a nedavno je izašao i drugi album „Sefardske romance“.

Od glazbe živi, a glazba ga je u zadnjih dvadeset godina vodila preko Splita, Zagreba, Pule i Zadra do Beograda, Sarajeva, Novog Sada, Osijeka, Maribora, Hvara… U svim tim gradovima je živio, stvarao i svirao, a u ljeto 2019. put ga je doveo u Šibenik, navode iz šibenskog kazališta.

Kad je došla karantena ostao je u Šibenku, gdje živi na Gorici. S Gorice mu je baka, iz poznate šibenske trgovačke obitelji Drutter. Njezin brat Albert Drutter bio je profesor u glazbenoj školi i glumac u šibenskom kazalištu. Saša se zapravo vratio kući, iako u Šibeniku nikad nije živio.

„Genetski sam vezan za ovaj grad, sad živim stotinjak metara od kuće u kojoj je rođena moja baka. No, bilo je suđeno da završim u Arsen-gradu, Arsen Dedić jedan je od deset najvećih kantautora na svijetu, on je za mene broj jedan, njegovim pjesmama sam najviše sklon“ –  konstatira Saša, koji nabrajajući uzore spominje i Balaševića, Cohena, Miladina Šobića, Johna Denvera, Fabrizia de Andrea, Ibricu Jusića,...

18. travanj 2024 02:06