StoryEditorOCM
Glazbaodlazak akija

Oglasili se i iz Parnog Valjka: ‘Još smo u šoku, ovo je preveliki gubitak...‘; Plenković uputio sućute obitelji Rahimovski

Piše Šibenski.hr
23. siječnja 2022. - 14:04

Kako je jučer s velikom tugom u srcu potvrđeno, ove subote, 22. siječnja napustio nas je Aki Rahimovski, frontmen Parnog Valjka te jedan od najvećih vokalnih interpretatora regionalne glazbene scene. Kao glazbenik, iza sebe ostavlja bogato nasljeđe i zauvijek ispisane stranice dnevnika regionalne glazbene povijesti.

“Napustio nas je naš dobri duh, prijatelj i suborac, Aki - čovjek koji je živio za pjesmu, binu i svoju publiku. Još smo u šoku, nevjerici i dubokoj žalosti te trenutno nismo u stanju davati osobne izjave za medije. 

Veselili smo se predstojećoj turneji i novom singlu. Ovo je preveliki gubitak dragog nam prijatelja te vas u ime njegove obitelji i benda molimo za razumijevanje.

Ovim putem želimo zahvaliti publici, prijateljima i kolegama na porukama podrške i izrazima suosjećanja. Znali smo koliko je voljen, no neizmjerno smo dirnuti silnom ljubavi i reakcijama koje dolaze iz svih krajeva svijeta - kazao je Husein Hasanefendić Hus u ime Parnog Valjka

“I na kraju, dozvoli da ti kažem, ljubavi dobijaš koliko i daješ”, a Aki je davao i davao…”

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti glazbenika Akija Rahimovskog.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnom i preranom odlasku našeg cijenjenog glazbenika Akija Rahimovskog.

U pet desetljeća iznimne glazbene karijere, posebno kao pjevač Parnoga valjka, svojim je osebujnim glasom i sugestivnim, emotivnim izvedbama doticao srca mnogih naših naraštaja.

Njegovim odlaskom hrvatska glazbena scena izgubila je vrsnoga rock-umjetnika, čije će note i stihovi ostati trajno upisani u glazbeno sjećanje generacija.

U ovim bolnim trenucima obitelji i prijateljima, uime Vlade i osobno, šaljem izraze iskrene sućuti."

19. travanj 2024 09:40