StoryEditorOCM
OstaloJači trening

Zagrijavanje za vrući vikend: ‘Sunčani‘ preplivali Zadar pa se zaputili u Budimpeštu na turnir drugog kruga Len Euro Cupa

Piše šibenski.hr
6. listopada 2021. - 20:40

U prvom kolu Prvenstva Hrvatske vaterpolisti Solarisa pobijedili su Zadar 18:11na gostovanju u bazenu na Višnjiku. Očekivano, Sunčani su opravdali ulogu izrazitog favorita u toj utakmici. Iako su 'labavo' ušli u utakmicu, domaćini su poveli 3:0 nakon samo nešto više od dvije minute igre.

Ipak, početkom druge četvrtine Sunčani su preuzeli vodstvo i nisu ga ispuštali do kraja utakmice.

Strijelci za momčad trenera Jure Marelje bili su: Eugen Koprčina (4 gola), Antun Goreta (4), Petar Čondić Kadmenović (3), Roko Pelicarić (3), Nikola Štrkalj (2), Jerko Penava (1) i Domagoj Bulat (1),

Inače, Šibenčani su utakmicu sa Zadrom odigrali s odgodom od nekoliko dana budući da su prošli vikend bili zaokupirani turnirom prvog kruga Len Euro Cupa koji je odigran u Crnici. Podsjetimo, Solaris je na svom plivalištu osvojio drugo mjesto i ostvario plasman u daljnje natjecanje.

I u Zadru su Sunčani već uvelike razmišljali o onome što ih čeka u Europi. Naime, već poslije utakmice šibenska ekspedicija zaputila se u Zagreb gdje će prespavati i u četvrtak ujutro nastaviti put prema glavnom gradu Budimpešte koji je domaćin turnira drugog kruga Len Euro Cupa.

U Budimpešti će Solaris odmjeriti snage s domaćinom Vasasom, talijanskom Ortigiom i španjolskim Sabadellom. Riječ je o vrlo teškoj skupini u kojoj su Mađari izraziti favoriti, dok su Šibenčani objektivno autsajederi:

- To ne znači da u Budimpeštu idemo s bijelom zastavom. To je turnirski način natjecanja, idemo pokušati nekoga 'prevariti'. Vjerujem da će nam se ukazati neka šansa, koju ćemo nastojati iskoristiti- poručio je Jure Marelja, trener Solarisa.

20. travanj 2024 16:15