StoryEditorOCM
NogometBenat i Bikić

Šibenik potpisao stipendijske ugovore s dvojicom talentiranih nogometaša: ‘Ne želimo da nam najbolja djeca odlaze u Dinamo i Hajduk‘

Piše Krešimir Gulin
17. veljače 2021. - 12:16

Živo je ovih dana u kancelarijama na Šubićevcu. I vrapci na grani već znaju kako je Šibenik prodajom Marka Bulata Dinamu ostvario najveći transfer u klupskoj povijesti. Dobra posao čelnici kluba napravili su potpisivanjem novog ugovora, koji vrijedi do ljeta 2023. godine, s veznjakom Mariom Ćurićem. Međutim, ne radi se samo s prvotimcima, ugovori se potpisuju i s nadarenim igračima iz klupskog omladinskog pogona.

Tako su iz HNK Šibenik izvijestili kako su potpisali stipendijske ugovore do 2023. godine sa 17- godišnjim vratarem Markom Benatom i dvije godine mlađim stoperom Ivanom Bikićem:

- Benat je još uvijek junior koji već godinu dana trenira sa seniorima gdje je u statusu trećeg golmana. Procijenili smo kako su on i Antonio Đaković perspektiva Šibenika na vratarskim pozicijama. Slična je situacija i s Bikićem, koji je još mlađi od Benata (2006. godište). Bikić je stoper koji nastupa za starije pionire i stava smo u klubu kako se radi o velikom potencijalu- kazao nam je Ivo Šupe, koordinator Šibenikove Škole nogometa.

Ovi potpisi stipendijskih ugovora jasan su pokazatelj klupske politike da se što više mladih igrača poniklih na Šubićevcu ugovorno veže za matični klub:

- Držimo da je to jedini ispravni put. Dokaz tome je i recentni transfer Marka Bulata u Dinamo. Iskustvo nas uči da je Šibenik najbolje transfere ostvario na domaćim igračima. Jedna od rijetkih iznimki je Ermin Zec- poručio je Šupe.

Trebao bi to biti i ozbiljan signal novim kolumbijsko-jordanskim vlasnicima šibenskog prvoligaša da maksimalno ulažu u Omladinsku školu. Naime, prijašnjih godina obično su financije bile razlog što je manjkalo stipendijskih ugovora na Šubićevcu, pa se u pravilu događalo da najtalentiranija djeca iz svake generacije odlaze u Hajduk ili Dinamo:

- Vjerujemo da će takvoj praksi doći kraj. Ponavljam, plan nam je što više nadarenih nogometaša vezati stipendijskim ugovorima za Šibenik. Nema dvojbe kako trenutačno u našoj školi još ima zavidan broj djece koji zaslužuju potpisati ugovor- zaključio je Šupe.

16. travanj 2024 13:25