StoryEditorOCM
Nogometsvakom po bod

Šibenik nije uspio po treći put pobjediti Lokomotivu ove sezone, Jurić dobio bizarni žuti karton

Piše Krešimir Gulin
27. veljače 2021. - 16:50

Lokomotiva više nije šibenska mušterija, jer su Lokosi u trećoj ovosezonskoj međusobnoj utakmici konačno osvojili prvi bod. I u srazu sa Zagrepčanima potvrdilo se kako Narančasti puno lakše igraju u gostima nego na svom stadionu. O tome govori i podatak da je Šibenik u pet službenih utakmica ovog proljeća na Šubićevcu postigao samo jedan gol. Jalovost momčadi Krunoslava Rendulića nije izliječio ni najbolji strijelac Deni Jurić, koji se uspio oporaviti od neugodne ozljede aduktora.

Inače, po tko zna koji put ove sezone na Šubićevcu se igralo uz jaki vjetar, ovaj put buru. Vjetar je domaćinima trebao pomagao u prvom poluvremenu, ali Rendulićeva momčad to nije znala koristiti. Jedini udarac u okvir u prvih 45 minuta uputiili su već u 6. minuti, kada je Prince pokušao s ruba kaznenog udarca, no i to je bilo tek za ozbiljnije zagrijavanje iskusnog Santinija. Mogao je vratar gostiju postati tragičar jer je u 17. minuti nepotrebno petljao, ali je spasio živu glavu ispred nadolazećeg Jurića izbacivanjem lopte u korner.

Lokosima je trebalo oko pola sata da shvate kako Narančasti nisu pretjereno raspoloženi. Naime, tek iza 30. minute Zagrepčani su složili nekoliko opasnih situacije pred golom Labrovića, koji ipak nije trebao niti jednom intervenirati. Ili, u razmaku od samo četiri minute pucali su Papadopoulos, Hadžić i Marić, ali nitko u okvir gola. Potonji je bio najbliži cilju, jer je njegov udarac završio u vanjskom dijelu mreže.

Kad već Šibenčani nisu znali koristiti pomoć vjetra, odmah na početku drugog poluvremena gosti su pokazali kako se to radi. U 48. minuti oštro je iz kornera zavrnuo Chajia, ali šibenski spasitelj bio je Kolumbijac Mina koji je izbacio loptu s gol linije.

Opet su gosti opsani iz prekida u 70. minuti, kada je nakon centaršuta Pivarića nesiguran u istrčavanju bio Labrović, a Petrak s 3-4 metra pucao glavom preko gola.

Više od sat vremena čekali su Narančasti da ponovno zaposle Santinija. Bilo je to u 72. minuti kada je zapucao soldni Mina iskosa, međutim Zadranin na vratima Zagrepčana bio je siguran.

Do kraja utakmice valja izdvojiti bizaran žuti karton za Jurića, koji ga je dobio nakon što je zamijenjen jer na klupi za pričuve nije imao marker. Da stvar bude gora to je treći žuti centarforu Šibenika koji ga eliminira iz konkurencije za važnu utakmicu s Istrom u Puli u idućem kolu, gdje iz istog razloga neće biti ni brzonogog Princea.

Šibenik- Lokomotiva 0:0 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) -6. Najbolji igrač: David Mina (Šibenik).

Žuti kartoni: Ampem Prince, Deni Jurić (Šibenik); Marko Lešković (Lokomotiva).

Šibenik (3-4-3): Labrović (6)- Mesa (6), Schildenfeld (6,5), Bilić (6)- Pajić (6), Ćurić (6), Bulat (6), Mina (6,5)- Prince (5,5), Sahiti (5,5) (od 72. Rak -), Jurić (5,5) (od 81. Bailone -).

Lokomotiva (4-2-3-1): Santini (6,5)- Cipetić (6), Papadopoulos (6,5), Lešković (6), Marković (6)- Petrak (6) (od 74. Šimić -), Đira (6)- Marić (6), Chajia (5,5) (od 74. Marin -), Pivarić (6,5)- Hadžić (5,5) (od 59. Aliyu 6).

Tekstualni prijenos:

90' - Kraj utakmice. Podjela bodova na Šubićevcu.

78' - Aliyu je pucao s ruba šesnaesterca, ali za Labrovića je to lak posao.

70' - Pivarić je ubacio loptu u kazneni prostor, a Petrak glavom šalje loptu preko grede.

64' - Cipetić je dao na desnu stranu za Marića koji šalje povratnu loptu u 16-erac, no Labrović otklanja opasnost.

60' - Ampem je zapucao iz daljine, ali lopta odlazi daleko od gola. Nakon dugo vremena evo i Šibenika u prilici.

49' - Mina spašava s crte nakon ubačaja iz kuta !

47' - Zapucao je Đira u nastavku za Lokomotivu s više od 20 metara, ali lopta je otišla daleko od gola

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Šubićevcu.

Kraj 1. poluvremena -Bez prave konkretne prigode na jednoj i na drugoj strani...

34' - Razdoblje bolje igre Lokomotive. Sada prijeti i Marić. Gađao je donji lijevi kut, ali za malo je bio neprecizan.

32' - Lijepa prilika za goste: Irfan Hodžić opasno je pucao s ruba šesnaesterca, ali lopta odlazi iznad grede.

26' - Chaija je napravio veći dio posla, ušetao se u šesnaesterac s lijeve strane i onda kirurški precizno naciljao glavu Marića, ali ovaj je totalno promašio okvir gola za nekih pet metara.

24' - Prvo Petrak pokušava s 30-ak metara, a onda i Đira s ruba šesnaesterca, ali u oba slučaja njihovi su pokušaji - blokirani.

19' - Ćurić pokušava s nekih 20 metara sa sredine, računao je na pomoć bure koja dosta puše, ali nije bila ovoga puta njegov saveznik. Lopta odlazi pored desne vratnice.

10' - Kakvo poigravanje gostujućeg vratara! Santini se malo zaigrao s loptom, ali je na kraju bio pribran i izbacio loptu u korner.

6' - Prince Ampem je  prvi ozbiljnije zaprijetio golu Lokomotive, ali ništa od promjene rezultata na Šubićevcu.

1' - Počela je utakmica.

-------------------------------------

U prvoj utakmici 23. kola HT Prve lige Šibenik od 15 sati na svom Šubićevcu dočekuje Lokomotivu. Narančasti su, podsjetimo, slavili u njihova dva prethodna ovosezonska duela: kući su pobijedili 3:2, a u uzvratu na Kranjčevićevoj čak 0:4.

Trener Krunoslav Rendulić za ovaj susret ne može računati na Todoroskog te kartoniranog Kvesića, no vraća se zato Deni Jurić. Ovih 11 istrčat će u lov na nova tri važna boda:

Labrović - Mesa, Schildenfeld, Bilić - Pajić, Bulat, Ćurić, Mina - Ampem, Sahiti, Jurić

Sudac utakmice je Ivan Bebek iz Rijeke, a tekstualni prijenos susreta možete pratiti na našem portalu od 15 sati.

26. travanj 2024 00:29