StoryEditorOCM
Nogometiz gostujućeg tabora

‘Moramo dobiti kako znamo, rukama i nogama. Ostali smo dužni protiv Šibenika...‘: trener Dinama o gostovanju na Šubićevcu

Piše Tomo Ničota/SN
2. travnja 2021. - 17:06

Paolo Tramezzani, Fausto Budicin, Jerko Leko, Danijel Jumić i Zoran Kastel, to je trenerska petorka koja se ove sezone prvi put u karijeri sučelila Dinamu. Nitko od njih u tom prvom dvoboju s Modrima nije uspio iznenaditi, uzeti niti bod. Hoće li taj niz nastaviti i novi šibenski strateg Sergi Escobar Cabus, koji ne samo da prvi put vodi momčad protiv Dinama, on općenito u subotu debitira na klupi momčadi sa Šubićevca.

- Šibenik poznajemo iako može biti nepoznanica, s obzirom na promjenu trenera, a uz to ovo je jaka liga, svi se za nešto bore i neće biti lake utakmice. Uvijek je najteža utakmica nakon velikog europskog uspjeha i prije nove Europe, zato sad moramo Tottenham i Villarreal baciti u stranu, misliti samo o Šibeniku, moramo dobiti kako znamo, rukama i nogama. U Šibenik idemo sa svim najboljim, raspoloživim snagama. To je jednako bitna utakmica kao i sve druge, nećemo kalkulirati, pobjeda nam je "pod moramo". Ostali smo dužnici protiv Šibenika, pobijedili su nas u Maksimiru. Imaju kvalitetne igrače na krilima, u špici, u vezi ih predvodi Bulat, ali na nama je da se nametnemo, uzmemo loptu i dominiramo - kaže Damir Krznar.

Kakva je situacija s ozlijeđenima, Gvardiolom, Petkovićem i Moharramijem?

- Mentalno su na raspolaganju, a jako je velik doprinos Petkovića u želji da se čim prije vrati. Radi fenomenalno i napreduje mimo svih prognoza. Nismo ziher, ali nadamo se da će biti u konkurenciji već za prvu utakmicu s Villarrealom, ali za drugu svakako. Joška ćemo možda koristiti i u Šibeniku u određenoj minutaži, a Moharrami će kroz sedam do 10 dana početi trenirati s momčadi.

23. travanj 2024 15:20