StoryEditorOCM
Nogometmalo falilo...

Dinamo uz puno sreće i suca Zebeca slavio na Šubićevcu, nevjerojatni autogol Šibenika odlučio pobjednika

Piše Krešimir Gulin
28. studenog 2021. - 17:03

Mario Rosas, trener Šibenika u najavi utakmice je govorio kako planira pomrsiti račune Dinamu. Međutim, nije u tome uspio, poprilično zahvaljujući i sreći koja je uvelike pomazila Zagrepčane kod pobjedničkog gola, točnije autogola braniča Šibenika Stefana Perića.

Premda je Damir Krznar zaigrao bez petorice koji su nastupili u Europskoj ligi kontra Genta, Modri su od početka utakmice bili ambiciozni i diktirali stvari na travnjaku. Iako Šibenik u pravilu teži posjedu lopte teško ga je ostvarivao protiv agresivnih Dinamovaca.

Terensku nadmoć Dinamo je okrunio u 19. minuti. Bila je to jako lijepa akcija u kojoj je Petković odigrao povratnu loptu na Ivanušeca, koji otprilike s bijele točke puca neobranjivo za Rogića.

I poslije primljenog gola nije se odveć promijenio odnos snaga na terenu. Dodiše, Šibenik je bio nešto poduzetniji, ali vratar Dinama Zagorac ostao je bez pravog posla u prvih 45 minuta.

Zato je s druge strane Rogić spasio da Dinamo ne zabije i drugi zgoditak. Čuvar mreže Narančastih sjajno je reagirao na udarac Lauritsena iz blizine.

Odmah nakon toga uslijedio je ružan duel Ristovskog i Marina. Napadač Šibenika izvukao je deblji kraj, ali bez većih posljedica. Osim što mu je sudac Zebec na opće čuđenje pokazao žuti karton.

Inače, arbitar iz okolice Varaždina imao je čudan kriterij. Primjerice, poput ličkog medvjeda čuvao je Bruna Petkovića, koji za tri oštra starta nije zaslužio karton. Kao da je Zebec posebno vodio računa da Petković bude u kadru za nedjeljni derbi s Hajdukom.

Kada već spominjemo tu utakmicu, notirajmo da je u loži Šubićevca bio Valdas Dambrauskas kako bi što bolje proučio idućeg suparnika. Studiozni Litavac isto je učinio i prije utakmice Hajduka s Rijekom.

U svečanoj loži uočili smo i Jose Mariu Bakera, nekadašnjeg igrača Barcelone, koji je došao skautirati Niku Raka, mladog veznjaka Šibenika.

U drugom poluvremenu Dinamo je pokušao igrajući u leru sačuvati pobjedu. Ali, Krznarov stroj dosta 'kašljuca' ove sezone. Bilo je tako i na Šubićevcu, pa su domaći dočekali priliku za izjednačenje.

Dogodilo se to u 74. minuti, kada je grubo pogriješio Ristovski, a Marin Jakoliš majstorski kroz noge Makedonca pogodio malu mrežu Zagorca.

Međutim, kratko je trajala radost domaćina. Točnije, svega sedam minuta koliko je trebalo Dinamo da opet povede. Slobodan udarac iskosa izveo je Mišić, najprije je loptu promašio Mina, a onda je Perić prsima umjesto u korener ugurao u sam kut Rogićeva gola- za važna tri boda Dinamu kojima je zadržao priključak s vodećima.

Inače, prije početka utakmica održana je mala svečanost. Eduardo Zapata, predsjednik Uprave Šibenika darivao je Stipu Bačelića- Grgića, koji je proteklog vikenda odigrao 200. utakmicu u HNL-u.

Šibenik- Dinamo 1:2 (0:1)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 831. Sudac: Mario Zebec (Varaždin)- 5. Strijelci: 0:1 Ivanušec (19.), 1:1 M. Jakoliš(74.), 1:2 S. Perić (81./ag). Najbolji igrač: Luka Ivanušec (Dinamo).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (6)- A. Jakoliš (6), S. Perić (5), Batarelo (6), Mina (5,5)- Ćurić (6), Rak (6) (od 70. Attys -)- Delić (5,5), Bačelić- Grgić (5,5) (od 57. Sahiti 5,5), M. Jakoliš (7)- Marin (5,5).

Dinamo (4-4-2): Zagorac (6)- Ristovski (5,5), Lauritsen (6,5), D. Perić (6,5), Štefulj (6)- Menalo (6) (od 71. Oršić -), Mišić (6,5), Bulat (6,5) (od 61. Špikić -), Ivanušec (7) (od 89. Franjić -)- Petković (7) (od 71. Gojak -), Andrić (6,5).

19. travanj 2024 22:23