StoryEditorOCM
Mali nogometŠIBENIK1983

Žaba se pretvorila u princa: Funcuti zasjeli na prvo mjesto, uskoro bi mogli riješiti pitanje ulaska u elitu futsala!

Piše JOSIP ĆALETA CAR
29. travnja 2021. - 11:43

Možda su neki pred početak kvalifikacija za prvu hrvatsku malonogometnu ligu zaista momke iz Šibenika 1983 vijdeli kao žabu koja će samo popuniti ovo natjecanje, no danas su oni princ koji je ove kvalifikacije podredio sebi. Barem tako nakon dva odigrana kola izgleda tablica na kojoj je Šibenik prvi, a favorizirana Uspinjača posljednja.

Nakon startne pobjede u ljepotici odigranoj u Brodu narančasti su krenuli na još teže gostovanje u Pulu. Istrijani i prije kvalifikacija nisu krili sovje ambicije i želju da dogodine igraju među elitom, no momci Andrije Bakule su po tko zna koji put pokazali da se bez njih račun ne pravi. Bod u Puli jako je vrijedan, unatoč činjenici da su tri puta imali vodstvo, no domaćini su se svaki puta vraćali i u konačnici dvije minute prije kraja stigli do konačnih 3:3. Sa ovim bodom u vrlo borbenoj utakmici sa puno prekršaja Šibenčani su zasjeli na čelo prvenstvene ljestvice, uz činjenicu da su dva prva kola odigrali u gostima. Sada slijedi serija od tri domaća ogleda u kojima bi mogli riješiti pitanje elitnog razreda.

– Teška i borbena utakmica u kojoj nismo mogli biti pravi zbog činjenice da smo vrlo brzo upali u probleme sa akumuliranim prekršajima. Ipak tri puta smo imali prednost, što pokazuje da smo dobro igrali prema naprijed. Ovaj bod puno nam znači, ali sada dolazi Uspinjača i to je možda i najvažniji susret cijelih kvalifikacija, iako kažem kod nas se ništa ne mijenja, idemo iz utakmice u utakmicu – poručuje Bakula. Uspinjača je sigurno vrlo nezgoda momčad sa pregršt prvoligaških igrača, no neodlučeno sa Pulom i poraz od Broda na vlastitom parketu doveli su ih u nezavidnu poziciju, a poraz na Baldekinu značio bi i konačni oproštaj od prvoligaškog društva.

Na narančastom dijelu Baldekinma ne brinu tuđe brige, žele ovaj susret dočekati što spremniji, a pobjeda bi samo dodatno dala krila ekipi koja će u ovaj susret na žalost ući bez prvog vratara Jarmanovića koji je doživio težu ozljedu, te su za njega ove kvalifikacije završene.

18. travanj 2024 16:10