StoryEditorOCM
Mali nogometdebi u eliti

Funcuti polako slažu momčad za prvu ligu: potpisao bivši igrač Dinama, cilj je lagodni ostanak među najboljima

Piše Josip Ćaleta Car
30. srpnja 2021. - 18:16

Najugodnije iznenađenja kvalifikacija za ulazak u prvoligaško društvo, Šibenik 1983 polako slaže momčad za debi među najboljim hrvatskim futsal ekipama. Čelništvo kluba duboko je u slaganju momčadi sa kojom žele pokazati da nisu slučajni prvoligaši, te da nemaju namjeru plesati s amo jedno ljeto. Uda misle ozbiljno pokazali su već prvih dana prijelaznog roka kada su u svoje redove doveli iskusnog Franju Matkovića, igrača koji je u svojoj karijeri nosio dresove zagrebačkog Dinama i novog prvoligaša Pule.

- Radi se o iskusnom igraču koji može igrati na više pozicija, a za nas je bitno da je lijeva noga, što nam je pomalo bilo deficitarno, tako da smo riješili problem, ističe Andrija Bakula trener Šibenika 1983. Šibenski strateg u očekivanju novih pojačanja slaže plan priprema koje bi trebale startati 28.kolovoza, i trajale bi nešto više od četiri tjedna. Tijekom rada planira se i jedan trokut turnir, te gostovanje na Šalati kod Futsal Dinama gdje bi ta dva navijačka kluba odigrali i prijateljski susret.

Veći troškovi

Dok Bakula razmišlja o pripremama čelništvo kluba slaže financijsku konstrukciju za nadolazeću sezonu. Igranje u elitnom razredu zahtjeva izdašnije troškove, te se zatvara konstrukcija za debi među najboljima.

- Mi smo se bazirali na suradnju sa više sponzora, kojima to ne bi bio veliki izdatak, ipak moram istaknuti Koktel, AM Adria park, zagrebačku pivovaru i niz drugih koji nam pomažu, jer mi smo kao klub navijača dosta drugačiji od ostalih, ističe Frane Vuković, dopredsjednik kluba i prvi operativac, koji ne krije ambicije u novoj sezoni.

- Mi ćemo sigurno posegnuti za još barem tri pojačanja. Velika želja su nam igrači iz šibenskog bazena, međutim, tu je velika gužva. Ne zaboravite da su tu dva prvoligaša i četiri drugoligaša, no mi moramo raditi na koncentraciji kvalitete, dodaje Vuković.

Među prvih šest

Narančasti u prošloj sezoni nisu imali velike ambicije, no prigodu da se nađu u eliti prihvatili su objeručke, a sada kad su među elitom ne žele biti prolaznici.

- Svjesni smo kvalitete prve lige i ne zanosimo se nekim velikim ambicijama, no želja nam je svakako biti među prvih šest, i na taj način osigurat doigravanje, čime bi bez stresa osigurali ostanak, stoga ćemo kroz ovaj period pojačati se i u upravi, ali najveća želja nam je da naši nastupi budu dostupni publici, jer za nas kao klub navijača najvažnija je podrška s a tribina.

Vjerujemo da je ova pandemija iza nas taklo da možemo imati vatrenu atmosferu na tribinama, zaključuje dopredsjednik. Šibenčani će zasigurno prvenstvo dočekati spremni u nadi da će njihov šesti igrač biti uz njih što će svakako biti važan čimbenik u borbi za sredinu prvenstvene ljestvice.

Dodajmo ovome da je temelj momčadi ostao isti, klub su napustili Mario Žumberac i kapetan Marko Polić, dok su vjernost sa potpisom na nove ugovore produžili Danijel Knežević i Zvonimir Šućur.

18. travanj 2024 18:14