StoryEditorOCM
Mali nogometmali balun

Bod iz Vrgorca velik kao Biokovo! Crnica hvata startnu poziciju za doigravanje, zadnje kolo nudi jako puno kalkulacija

Piše Josip Čaleta Car
2. travnja 2021. - 17:39

Od kada je član elitnog razreda hrvatskog futsala, momčad Crnice za svoju noćnu moru ima sastav Vrgorca. Momci s onu stranu Biokova često su znali zagorčavati život Šibenčanima, a upravo pretposljednje kolo donijelo je ogled ova dva sastava u Vrgorcu. Da stvar bude još gora jedni i drugi ganjaju startne pozicije pred doigravanje koje slijedi od 17.travnja. Prije toga ostalo je još posljednje kolo koje na Baldekin dovodi dubrovački Square

Desetkovani put Vrgorca

Puno je crnica radila na podizanju odgovornosti u defanzivi, a da Mladenu Perici neće biti lako u Vrgorcu znalo se još prošli tjedan, kada je zbog žutih kartona ostao bez vrlo važnog dvojca. Dragan Vuković i Miloš Stojković dobili su u susretu sa Makaranima svoj treći karton i izostali u ovom vrlo važnom susretu.

Od početka se vidjelo da će važnost ogleda ubiti onu prepoznatljivu ljepotu malog baluna. U dosta rastrganom prvom poluvremenu koje je završeno bez pogodaka, Šibenčani su imali nekoliko izglednih prigoda, no mreže se nisu tresle.

U nastavku Crnica i dalje drži jak ritam iz koje se stvara još sto postotnih prigoda, no nitko ne uspijeva ugurati loptu u mrežu, da bi upravo iz rekontre domaćini preko Nikole Gudasića u 25.minuti došli do vodstva. Krenuli su momci sa kraja grada jako po iznenađenje, no do pogotka se nije moglo. U posljednje četiri minute šibenski trener ubacuje Antonija Perića kao vratara igrača, i to već u prvom napadu rezultira pogotkom Marinka Šamije za poravnanje. Domaćini su sve činili kako bi došli do pobjede, a u tome su veliku prigodu dobili iz šestog, akumuliranog prekršaja, no Bilić je zaustavio udarac iskusnog Martinca. U posljednjem napadu Štrla ponovno ubacuje igrača vratara, što donosi i prigodu na kraju utakmice, no rezultat se nije mijenjao. Rekli bi smo po viđenom zaslužena podjela bodova, makar Crnici ostaje žal za pobjedom.

- Iako smo imali više šansi, rekao bih da je rezultat pravedan. Nama su puno nedostajali Vuković i Stojković, pogotovo kad se zna da nam Vrgorac ne leži, no moramo biti zadovoljni kada znamo da smo sa ovim bodom osigurali najmanje četvrtu poziciju. Imamo još Square doma, a na tablici je poprilično zgusnuto, pa ćemo vidjet, kazao nam je vidno umoran nakon utakmice Mladen Perica Štrla.

Bez kalkulacije na Gospare

Ovaj vikend donosi to posljednje kolo regularnog dijela, a onda od 17.travnja kreće doigravanje za prvaka. Poznato je da sa prvog mjesta starta aktualni prvak Olmissum, dok će prvoligaško društvo napustiti Osječani, dok kultnu Uspinjaču očekuje rulet kvalifikacija sa tri drugoligaška prvaka. Sve između toga pršti neizvjesnošću.

- Zadnje kolo nudi toliko kalkulacija, tako da je najbolje odigrati pošteno na pobjedu bez obzira sa kim igrati u četvrtfinalu. Mi bi rado izbjegli Universitas, ali ako nas i dopadnu imamo prednost domaćeg terena, zaključuje Štrla.

Novo vrijeme ima nekako najlakši posao da osigura treće mjesto pobjedom nad splitskim AFCU-om, koji je formom pomalo u padu, no poraz studenata otvara mogućnost Alumnusu da se dočepa te pete pozicije, no u slučaju da Sesvećani dođu do uspjeha nad Dinamom, onda bi Crnica pobjedom nad Squareom stigla do treće pozicije, a u slučaju poraza Alumnusa, i Vrgorac bi mogao skočiti za jednu poziciju i tako izbjeći Olmissum.

Pregršt kombinacija pokazatelj su nikada bolje i kvalitetnije futsal lige u našoj zemlji, što je još jedna potvrda kvalitete i poštovanja koju hrvatska liga uživa u Europu, gdje je svrstana među pet najjačih. Crnica i Square susret posljednjeg kola igraju na Baldekinu ovoga petka sa početkom u 20 sati.

19. travanj 2024 00:16