StoryEditorOCM
KošarkaVeliki transfer

Toni Nakić potpisao za Cibonu: Najbolji igrač Šibenke tri godine će biti pod Tornjem

Piše šibenski.hr
5. lipnja 2020. - 10:48
Sibenik, 110120. Dvorana Baldekin Kosarkaska utakmica 15. kola Premijer lige GKK Sibenka - KK Zabok Na fotografiji: Toni NakicNiksa Stipanicev/Cropix

Ono o čemu se pričalo posljednjih dana sada je dobilo i svoju službenu potvrdu. Najvruće mlado ime ljetošnjeg prijelaznog roka, 21-godišnji Šibenčanin Toni Nakić potpisao je trogodišnji ugovor s Cibonom, pišu Sportske novosti.

Rođeni Šibenčanin je dosadašnju karijeru proveo u Šibenki. Bio je jedan od nositelja reprezentacije U20 koja je osvojila srebro na Europskom prvenstvu. Svojim je igrama u veljači ove godine zaslužio i poziv u A reprezentaciju za kvalifikacijske utakmice za Eurobasket 2021. godine.

Nakić je i lani bio velika želja Cibone, a i sam igrač imao je ambiciju stići pod Toranj, no Cibona nije uspjela platiti odštetu koju je tražila Šibenka.

- Velika je stvar za Cibonu da smo ga uspjeli dovesti. Priča je jednostavna. Prije 2-3 tjedna sam se čuo s njim i pitao ga postoji li kod njega još uvijek želja da dođe u Cibonu, jer je u razgovoru kroz prošlu sezonu isticao da bi volio doći. Kad je rekao da želi, rekao sam da je sad stvar na nama i na klubu, te da se nadam da ćemo to uspjeti realizirati. Hvala Bogu do toga je došlo i čestitam ljudima iz kluba što su ga doveli. Naravno da je to još uvijek mlad igrač i da je ovo velika stepenica za njega. Trebat će mu vremena za prilagodbu. Kao što sam govorio i za Prkačina, potrebno je vrijeme da se prilagodi na taj veći rang. Apeliram na sve da budu strpljivi i da olakšaju njegov razvoj, mediji čak da ga ne uzdižu previše, a ja ću ga maksimalno štititi. Sigurno da će biti dobrih i loših trenutaka - rekao je trener Ivan Velić.

Nakić će tako svoju karijeru nastaviti pod Tornjem te bi uz Roka Prkačina trebao biti udarna igla nove Cibone koju Ivan Velić sprema za sljedeću sezonu.

- Interes Cibone se pojavio još prošle godine i uistinu sam se nadao da ću doći ovdje još prošlo ljeto. Imao sam želju i ambiciju otići u jači klub i viši rang tako da mi je ovaj dolazak nakon godinu dana još draži. Drago mi je da je Cibona pokazala veliku želju da me dovede, a sad ja imam jednaku želju da opravdam to! Nadam se borbi za trofeje i što većem broju ljudi u Draženovom domu - poručio je Nakić.

19. travanj 2024 06:18