StoryEditorOCM
KošarkaGorica uvjerljiva na Baldekinu

Težak poraz Šibenke na otvaranju trećeg kruga prvenstva. Rahimić: ‘Zadnjih 10-15 dana ova momčad ne sliči na sebe‘

Piše Krešimir Gulin
7. ožujka 2021. - 20:09

Šibenka je porazom otvorila treći krug, što im je treći uzastopni neuspjeh računamo li i završnicu drugog kruga. Narančastima je ovo bio i treći poraz protiv Gorice, ujedno i najteži ove sezone.

Premda su gosti na Baldekin došli iz sarajevskog balona gdje su odigrali tri utakmice u ABA 2 ligi, izgledali su kao momčad s kudikamo više energije. Za razliku od Šibenčana koji su bili poput iscijeđenog limuna.

Već je otvaranje susreta dalo naslutiti kakav će biti konačni ishod. Nakon početnih 2:0 Šibenke, uslijedila je serija gostiju 10:0. Premda igra Narančasith nije bila blistava u oba smjera, posebno loše bilo je u napadu.

Lanjski igrač Gorice centar Miković se trudio dokazati bivšoj momčadi, ali nije mu išlo. Naročito je zakazao najkorisniji igrač dosadašnjeg dijela HT Premijer lige američki razigravač Freeman, koji je prvi koš postigao tek u 13. minuti, no tada je na semaforu već svijetlilo (31:17) za Goricu. Koliko su domaćini bili nemoćni, sugeriraju i promašena zakucavanja (Solomon) i ziceri (Jurković), a jedini koji je bio pri šutu je Šarić.

Šibenka je nešto bolje igrala u napadu u drugom poluvremenu, međutim nisu se niti jednom uspjeli spustiti ispod 10 razlike, jer su njihov koš nemilice trpali Ljubičić, Majcunić, Baković i društvo koje je u konačnici lagano odnijelo bodove s Baldekina.

- Nije problem izgubiti od Gorce koja je kvalitetna momčad, već je problem način na koji smo izgubili. Opet smo odigrali katastrofalnu prvu četvrtinu. Razumijem da su momci umorni, ali ne smijemo biti umorni već u prvim minutama utakmice- kazao je Dženan Rahimić.

Trener Narančastih nije imao suvislog objašnjenja za lošu igru svoje momčadi:

- Jednostavno, ova momčad ne sliči na sebe u zadnjih 10-15 dana. Izgledamo kao ispuhani balon. Pokušavamo osvježiti ekipu i na treninzima, ali ništa nam ne ide od ruke. Imamo još deset utakmica do kraja sezone i nadam se još i play off. Moramo se dignuti iz ove situacije- zaključio je Rahimić.

Šibenka- Gorica 73:95 (16:26, 12:15, 22:23, 23:31)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Tomislav Hordov, Marko Mustapić, Antun Toni Reić.

Šibenka: Freeman (14), Šarić (18), Živković (3), Gulin (3), Bašić, Solomun, Antić, Klarin, Miković (16), Vlaić (2), Širko (16), Jurković (1).

Gorica: Majcunić (11), Kalajžić (6), Mašić (5), Savić (2), Batur (9), Pavlović (7), Uljarević (10), Ljubičić (25), Baković (11), Kapusta (9).

16. travanj 2024 13:42