StoryEditorOCM
Košarka‘Kratki‘ u završnici

Šibenka ostala bez završnog turnira Alpe Adria Cupa; U Slovačkoj Narančasti nisu uspjeli obraniti plus sedam

Piše Krešimir Gulin
8. veljače 2023. - 19:57

Košarkaši Šibenke nisu se plasirali na završni turnir Alpe Adria Cupa. U uzvratnoj utakmici četvrtfinalau Slovačkoj nisu uspjeli obraniti sedam koševa prednosti koliko su donijeli iz prve utakmice odigrane na Baldekinu. U konačnici su ostali kratki za samo četiri poena.

Šibenka je odlično otvorila utakmicu. Narančasti su bili veoma precizni u napadu, posebice trojac Kakar- Jambrović- Brocić, dok je pod obručima dominirao vrijedni Amerikanac Howard. Rezultiralo je to vodstvom Šibenčana (34:23), što je sa zalihom iz prve utakmice iznosilo lijepih plus 18.

Međutim, s obzirom na skraćenu rotaciju (Šibenka je igrala bez dvojice važnih igrača Paića i Pleadina) bilo je logično da će momčad trenera Damira Milačića upasti u krizu. Dogodilo se to u trećoj četvrtini. Bili su Narančasti više od pet minuta bez koša iz igre, uspijevao je pogađati tek Jambrović s linije slobodnih bacanja.

Jasno, koriste to domaćini i preko raspoloženog Amerikanca Stuckeya rade seriju (13:3) i stižu do prvog vodstva na utakmici (58:54).

Još je to bio rezultat koji je Šibenčane vodio na završni turnir. No, Slovaci su već u prvoj minuti četvrte četvrtine stigli do osam koševa prednosti (68:60).

Ipak, raspoloženi Kakar i Jambrović držali su Šibenku iznad vode sve do uzbudljive završnice. Vjerojatno ključni trenutak zbio se 11 sekundi prije kraja utakmice kod vodstva Slovaka (88:78) kada je tricu promašio Brocić. Da je njegov šut ušao, lako je moguće da bi se ulasku među četiri najbolje veselili Šibenčani.

Komarno - Šibenka 89:78 (20:25, 20:19, 23:16, 26:18)

KOMARNO- Sportska dvorana Komarno. Suci: M. Kucirek, P. Nejezchleb, L. Hartig.

Komarno: Gatling (19), Stuckey (28), Gašić (10), Marković (13), Volarik (4), Gergely, Danielič (6), Đorđević (9), Foltin, Dolnik.

Šibenka: Skorić, Kakar (24), Klarin (9), Howard (9), Brocić (9), Antić (4), Jambrović (23), Šarić, Škugor.

23. travanj 2024 17:44