StoryEditorOCM
KošarkaMatej Perković

Košarkaši Šibenke doveli novog igrača za Ligu za prvaka; Milačić: ‘U deficitu smo, morali smo reagirati‘

Piše Krešimir Gulin
14. ožujka 2023. - 13:34

Uoči početka Lige za prvaka, koja za košarkaše Šibenke starta u ponedjeljak gostovanjem kod Cibone, Narančasti su dobili novog igrača.

Riječ je o 207 centimetara visokom Mateju Perkoviću, koji će dan poslije utakmice s Cibonom napuniti 22 godine. novi je igrač Šibenke.

Perković je rođen u Livnu gdje je i počeo trenirati košarku. Sa 17 godina prelazi u kadete HKK Zrinjski iz Mostara, gdje se zadržao do prelaska u Vrijednosnice Osijek.

- Naš novi član Matej Perković je igrač koji igra na pozicijama 4 i 5, polivalentan je, jako pokretljiv i dobar u obrambenom dijelu. U napadu ima svoje kvalitete da može zaprijetiti šutom s poludistance i može imati jako dobru suradnju s bekovima u igri.

Mi ga znamo iz Osijeka jer je lani igrao za njih, a što se tiče njegovog prijašnjeg kluba Zrinjskog iz Mostara tamo sam ga i prvi put upoznao.

Igrač koji je definitvno ispod radara i mislim da nam može biti od velike koristi pogotovo u ovim trenucima kada smo ostali bez Paića i kada je pitanje kada će nam se kapetan vratiti te koliko će mu trebati vremena da uđe u formu s obzirom da je Liga za prvaka brzopotezna. Mi smo jednostavno u deficitu igrača općenito morali reagirati. Sretan sam što je Matej došao- kazao je Damir Milačić, trener i sportski direktor Šibenke.

Novi igrač Narančastih je poručio:

- Zahvalan sam klubu i treneru Damiru Milačiću na ukazanom povjerenju i realizaciji mog dolaska u Šibenku. Zadovoljan sam sa svime, ekipa i treneri su super, napravili su odličan posao ove sezone. Želim im pomoći da se u Ligi za prvaka pokažemo što bolje i upišemo što više pobjeda- rekao je Perković.

18. travanj 2024 20:26