StoryEditorOCM
KošarkaKREĆE DOIGRAVANJE

‘Idemo hrabro!‘: Šibenka gostuje u Zadru, mogu li Narančasti do još jednog velikog skalpa u ludoj sezoni obilježenoj koronom i ozljedama?

Piše Krešimir Gulin
10. svibnja 2021. - 16:24

Košarkaši Šibenke imali su lijepih trenutaka ove sezone, bljeskova u kojima su plijenili dobrom i igrom i vrijednim pobjedama. Narančasti se mogu pohvaliti 'sklapovima' Splita i Cibone. Međutim, od velikana hrvatske košarke najteže im je išlo sa Zadrom. Protiv sjevernih susjeda Šibenčani su glatko poraženi u sva tri susreta. A baš su Zadrani protivnik Narančastima u četvrtfinalu doigravanja:

- Svjesni smo da igramo protiv najjače ekipe u Hrvatskoj. Međutim, prema mom mišljenju boljeg protivnika nismo mogli dobiti, i to iz razloga što motivacije sigurno neće faliti, ne samo meni, nego i cijeloj ekipi. Svakom je čast igrati protiv najboljih ekipa u ligi, a naročito kada se radi o doigravanju. Tu se želimo svi pokazati u najboljem mogućem svjetlu- kazao je Milija Miković, centar Šibenke.

Crnogorac koji nosi Narančaste pod obručima ove sezone ovako je najavio utakmicu u Zadru:

- Zadar je ekipa koja ima širi roster od nas, na svakoj poziciji su pokriveni s najmanje dva igrača. Sigurno nas očekuje teška utakmica, međutim nema razloga da ne uđemo hrabro u dvoboj sa Zadrom. Na nama je da damo 100 posto svojih mogućnosti i da izađeno zadovoljni iz Krešine dvorane bez obzira na to kakav rezultat bio u konačnici, jer znamo da smo pružili sve što možemo- rekao je Miković.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Samo riječi hvale za Zadrane ima i trener Šibenke Dženan Rahimić:

- O njihovoj kvalitetni ne treba trošiti riječi, smatram kako su oni prvi favoriti za osvajanje naslova prvaka. Igraju stvarno dobro u zadnje vrijeme. Ja se samo nadam kako ćemo ovu seriju utakmica u play off učiniti čim zanimljivijom. Probat ćemo pružiti što jači otpor i na pravi način zaključiti ovu tešku sezonU ispresijecanU izolacijama, ozljedama, izbivanjima iz dvorane na Baldekinu zbog Covida i cijepljenja. Na kraju, što se Šibenke tiče sezona je bila uspješna, jer smo sve ciljeve koje je uprava pred nas stavila glatko ispunili- veli Rahimić.

Zdravstveni problemi koji Narančaste prate tijekom cijele sezone pristuni su i pred play off:

- Solomun i Andabaka su definitvno 'out'. Također, u doigravanju nećemo moći računati ni na juniore Živkovića i Klarina, kojima smo počeli polako davati minutažu i u seniorskoj košarci. No, najvažnije je da ti momci budu spremni za svoje obeveze u juniorima, koje počinju nakon završetka naše sezone- zaključio je trener Šibenke.

25. travanj 2024 00:21