StoryEditorOCM
Košarkatraže se pojačanja

Baldekin pun neizvjesnosti: nova sezona za košarkašice je pred vratima, a ŽKK Šibenik nema dovoljno igračica ni za prvu petorku

Piše Borislav Juras
29. kolovoza 2021. - 15:47

Dok im konkurenti(ce) pomalo slažu „rostere“ i ambicije za novu sezonu, u ženskome košarkaškom klubu Šibenik još nisu u toj fazi. Iako je tek nešto više od pet tjedana do prve službene utakmice, na Baldekinu vlada neizvjesnost.

Kako je najavljeno prije četiri mjeseca, na kraju prošle sezone, sve igračice kluba seniorske dobi su praktički postale slobodne. To znači da se Šibenik formalno rastao s dvjema strankinjama (Jeremić, Washington), s juniorkama koje su imale skromnu minutažu (Skrozić, Barišić), pa i s reprezentativkom Ujević koja će igrati u drugoj španjolskoj ligi. Više se gotovo ne spominje ni Antica Tabula, djevojka koja je prije godinu dana došla iz Vodica. U početku se činilo da se dobro snašla, ali tako nije izgledalo u drugom dijelu sezone...

Tri pojačanja

- Imamo vremena za registraciju novih igračica do 28. rujna. Trenutno nam je plan, sve u dogovoru s trenerom Bralićem, dovesti tri pojačanja, cure koje bi uz, nadamo se, četvoricu sigurnih, a to su Dujić, Cigić, Šarić i Ćuklin, činile okosnicu sastava. Njima će biti priključene i neke talentirane kadetkinje. Na hrvatskom tržištu nam je u zadnje vrijeme sve manje izbora. Dodatni hendikep je da, za razliku od centara poput Zadra, Splita, Pule i Zagreba, u naš grad mladi ne hrle studirati, time ni igrati košarku. Radimo, posebice direktor Bakula, i na financijskoj stabilizaciji, osiguravanju sponzora. Kao i uvijek, tu su nam apetiti skromni, time i rezultatske ambicije. Početni je prioritet osigurati opstanak, a zadnjih sezona se pokazalo da se u drugom dijelu sezone, uz samo jedan ili dva prava poteza u zimskom prijelaznom roku, sve to lako pretvori u borbu za vrh – naglasio je Neven Periša, predsjednik ŽKK Šibenik.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Pripreme od srijede

Najavljeno je da će trener Bralić pripreme košarkašica na Baldekinu povesti prvog dana rujna, a dotad će klupske termine u dvorani koristiti Petar Zlatoper s kadetkinjama i mlađima. Ženska Premijer liga se ove sezone vraća uobičajenom sustavu. Sudjelovat će 12 sastava, igrat će se dvokružno, a najbolja četiri će u doigravanje. Prvo kolo je na programu 2. listopada, kad bi na Baldekinu trebao gostovati ambiciozni sastav Plamen Požege, jedine hrvatske predstavnice u ovosezonskoj regionalnoj WABA ligi.

20. travanj 2024 00:54