StoryEditorOCM
OstaloMeđunarodni dan muzeja

Šibenski muzealci za svoj dan pripremili trodnevni progam; počinje već danas u 17 sati s dječjom radionicom kod topova

Piše Šibenski.hr
17. svibnja 2021. - 11:53

Međunarodni dan muzeja koji se 18. svibnja obilježava u cijelom svijetu, Muzej grada Šibenika ove je godine odlučio proslaviti trodnevnim programom. Počinje već danas u 17 sati kada će ispred ulaza dvorane za povremene izložbe, kod topova, bit održana dječja radionica.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja je "Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje, pa su šibenski muzelaci budućnost svoje ustanove povezali s prošlošću Šibenika te su organizirali radionicu "Izvanredni Visiani“. Namijenjena je djeci predškolskog uzrasta i učenicima razredne nastave koja će se tako upoznati sa životom i djelom velikog botaničara Roberta Visianija.

Radionica počinje u 17 i traje do 20 sati.

Evo što za Međunarodni dan muzeja, šibenski muzej još organizira:

Utorak, 18. svibnja

Muzej grada Šibenika, 09.00 ─15.00, 17.00 – 22.00 sata:besplatni ulaz u stalni postav

Muzej grada Šibenika, Dvorana za povremene izložbe, 10.00 ─ 15.00, 17.00 – 22.00 sata:izložba „Arma – izbor oružja iz fundusa Muzeja grada Šibenika“

Ispred ulaza u Muzej grada Šibenika, 20.00 sati: koncert - Duo Eolian u sklopu Svibanjskih glazbenih večeri. Duo Eolian čine Lucija Stilinović (flauta) i Veronika Čiković (harfa), a izvesti će djela Ruttera, Saint-Saënsa, Dabussyja i Čajkovskog, kao i djelo Davida Batinića, studenta kompozicije iz Šibenika, skladano posebno za ovaj duo. U slučaju kiše, koncert će biti održan u Muzeju.

Facebook stranica Muzeja grada Šibenika, 20.00 sati:

-Vezano uz temu ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja „Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje“, kustosi govore o planovima i projektima Muzeja grada Šibenika u skoroj budućnosti.

- Video-arheološka nalazišta  Srima – Prižba i Velika Mrdakovica - planovi za prezentaciju.

Srijeda, 19. svibnja, ispred ulaza u Muzej grada Šibenika, 20.00 sati: projekcija arhivskih dokumentarnih filmova o Šibeniku i okolici (u suradnji s Kino klubom).

19. travanj 2024 11:16