StoryEditorOCM
Ostalokuća umjetnosti arsen

Evo što na čeka ovaj tjedan: rasprodana ‘Večer s Cohenom‘, posljednje projekcije u art kinu, program za najmlađe...

Piše Šibenski.hr
22. studenog 2021. - 15:15

Uz rasprodani koncert Večer s Cohenom Maje Posavec i gitarista Ivana Kapeca, u četvrtak 25. studenog i Kući Arsen očekuje nas spoj etna i klasike u izvedbi jednog od najsvestranijih umjetnika na hrvatskoj sceni, pijanista Mateja Meštrovića i njegovog Expresta. Sastav uz Meštrovića čine Kristina Bjelopavlović Cesar, temperamentna pijanistica te Borna Šercar, bubnjar, udaraljkaš i skladatelj.

U Šibeniku će predstaviti neke od Meštorvićevih autorskih skladbi i obrade poznatih djela klasične glazbe – Mozartove All Turca, Bizetove Carmen, kao i Brahmsova Mađarskog plesa br. 5, koje pijanisti izvode četveroručno na istom klaviru!

ART KINO ARSEN 

Posljednje projekcije u art kinu Arsen donose filmove za velike i male. Novi naslov iz programa Češljaonica, prema odabiru Ante Storića, djelo je britanskog redatelja Kena Loacha, Ja, Daniel Blake. 

Film u fokus promatranja stavlja vremešnog stolara i mladu samohranu majku čiji se životi isprepliću prilikom borbe s birokracijom i liberalnim kapitalizmom. Priča je ovjenčana Zlatnom palmom u Cannesu 2016. godine, a na velikom platnu Arsena gledamo je u srijedu, 24. studenog u 20 sati.

U subotu, 27. studenog u 20 sati nastavljamo s dobitnikom nagrade Europske filmske Akademije za najbolju komediju godine, francuskim filmom Trijumf. Inspiriran istinitim događajima, film prati Etiennea, ne baš uspješnog glumca koji održava glumačku radionicu u zatvoru. Okuplja skupinu zatvorenika kako bi uprizorili Beckettovu dramu U očekivanju Godota, a kad mu se pruži prilika ovu živopisnu grupicu povesti na turneju po Francuskoj, neminovno iskrsne pitanje hoće li uspjeti ustrajati u dramskim očekivanjima, te kakav će odjek njihov nastup polučiti u glavnom gradu – Parizu.

BUBAMARAC

Posljednja ovotjedna projekcija, ona nedjeljna (28. studenog)  u 11 sati, namijenjena je najmlađim filmofilima. Belgijski film SpaceBoy kroz priču o jedanaestogodišnjem Jimu opsjednutom svemirom i znanošću, vraća nas u godinu 1986., u doba kada je istraživanje svemira u punom jeku. Kada se daroviti dječak preseli s ocem astrofizičarom u drugi grad, ondje ga dočekaju novi izazovi. Saveznika pronalazi u Emmi, kolegici iz razreda s kojom se upušta u gradnju pravog zračnog balona. Njihova avantura primjerena je za uzrast od 8 godina naviše, no priča je ovo u kojoj mogu uživati sve generacije.

Uz nedjeljni film, za Bubamarce se u subotu 27. studenog sprema predstava u izvedbi Kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula, Ružno pače. Predstava primjerena za uzrast od 3 do 10 godina govori kako se ne treba suditi unaprijed, prema izgledu, već da je prava ljepota u različitostima.

Detalji o programima i ulaznice su dostupni na kucaarsen.hr, te na fizičkim prodajnim mjestima - u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Ulaz na programe moguć je uz COVID potvrdu koja je potrebna za sve starije od 12 godina (osim ako nije naznačeno drugačije).

18. travanj 2024 01:37