StoryEditorOCM
Izložbe‘Lica traume‘

U Azimutu se otvara zanimljiva izložba Ines Ignjačić: ‘Svaka je slika inspirirana iskustvom osobe koja je proživjela traumu‘

Piše Šibenski.hr
11. listopada 2022. - 18:25

Klub Azimut s Kolektivom 4B ovog četvrtka, 13. listopada, a počwtkom u 20 sati poziva sve zainteresirane na otvorenje izložbe ‘Lica traume‘ autorice Ines Ignjačić koja se održava uz Svjetski dan mentalnog zdravlja.

Izložba "Lica traume"  donosi deset slika nagrađivane autorice Ines Ignjačić.

"Svaka od slika donosi po jednu traumu s kojima se ljudi suočavaju“, pojasnila je autorica po struci psihologinja koja svojim umjetničkim izričajem ne bježi od svjetovnih tema, a koja je svojim radovima što na sakupnim što na saostalnim izlaganjima obogatila brojne izložbene prostore na čak četiri kontinenta. Oslikala je brojne murale, sudjelovala na umjetničkim festivalima i humanitarnim akcijama.

Njena izložba ‘Psihički poremećaji u ilustraciji‘ prikazana je u 2018. godine u Splitu i 2020. godine u Križevcima, a iste je godine prepoznata kao jedan od 100 najboljih projekata iz cijelog svijeta, od ukupno 21 tisuće projekata, u Teheranu, od Iranskog Ministarstva znanosti i tehnologije.

Izložba ilustracija ‘Lica traume‘ njezin je novi projekt nastao kao odgovor na nekoliko posljednjih godina koje su cjelokupnom društvu donijele brojne stresove - od pandemije i izolacije, preko potresa, do rata. Svaka je slika inspirirana stvarnim iskustvom stvarne osobe koja je proživjela određenu traumu.

Kako to točno izgleda provjerite u četvrtak navečer u Šibeniku.

23. travanj 2024 05:51