StoryEditorOCM
Izložbešibenski velikan

Izložbom fotografija ‘Neverland‘ šibenske udruge i klub Azimut obilježavaju 221. obljetnicu rođenja svjetskog botaničara Roberta Visianija

Piše Šibenski.hr
8. travnja 2021. - 10:25

Udruge Kolektiv 4B i Fotopoetika te klub Azimut u suradnji s nagrađivanom šibenskom fotografkinjom Ivanom Antić Stošić obilježit će 221. obljetnicu rođenja Roberta Visianija, botaničara svjetskog glasa rodom iz Šibenika. U subotu, 10. travnja, na travnjaku ispred Azimuta bit će upriličena izložba fotografija Antić Stošić 'Neverland', prvi put postavljena u unutrašnjosti kluba lani u listopadu.

Visiani je rođen 9. travnja 1800., no organizatori su, radi praktičnih razloga odlučili taj datum obilježiti u subotu, dan nakon njegova rođendana.
Kapitalno djelo Roberta Visianija je 'Flora dalmatica' , a oživljavanjem uspomene na njega skrećemo pozornost na svjetski priznatog botaničara i prirodnjaka koji je svojim radom ostvario značajne rezultate na znanstvenoj karti botanike, ističu organizatori u objavi za javnost.

Prvi je to korak prema vraćanju sjaja imenu jednog šibenskog velikana - Roberta Visianija, te poticanju zajednice na promišljanje važnosti njegovog imena i djela.
Vlastito i ime svoga rodnog grada Visiani je zauvijek upisao u list svake knjige, udžbenika ili enciklopedije na temu botanike i hortikulture, naglašavaju organizatori fotografske izložbe pred klubom Azimut. 

19. travanj 2024 22:44