StoryEditorOCM
Baštinaulaz slobodan

Nastavljaju se nedjeljna druženja na Tvrđavi Barone: Evo zašto vrijedi izdvojiti vremena za novi đir

Piše Šibenski.hr
16. veljače 2023. - 11:51

I ovu nedjelju nađite vremena za đir do Tvrđave Barone na koju je ulaz slobodan do kraja veljače. Posjetitelji će opet moći prošetati tvrđavom i čuti zanimljive priče od vodiča iz Tvrđave kulture, za najmlađe posjetitelje na programu je nova radionica, a tu su i akcije u Klubu prijatelja te caffe baru!

Đir tvrđavom u pratnji vodiča počinje u nedjelju 19. veljače od 11 sati, od 11.30 sati najmlađi posjetitelji okušat će se na edukativnoj i zabavnoj radionici ‘Portret starog Šibenika‘, a budući da je broj sudionika ograničen, prijave su obavezne. 

- Nakon projekcije dokumentarnog filma Barone kroz koji će djeca upoznati glavne točke svakodnevnog gradskog života Šibenika u 17. stoljeću te ličnosti baruna von Degenfelda, junaka obrane grada za vrijeme Kandijskog rata i povjesničara Frane Divnića, svoje znanje o istima djeca će provjeriti kvizom- najavljuju iz Tvrđave kulture. 

Radionica je namijenjena djeci starijoj od 10 godina, traje oko sat vremena, a sudionici se prijavljuju na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr do subote u 14 sati. Nakon radionice, posjetitelji će se u unutarnjem prostoru caffe bara na Tvrđavi Barone moći ponovno okušati u tematskim VR igrama, posebno osmišljenima za Tvrđavu kulture.

- Također ponavljamo akciju u caffe baru; druga naručena kava je gratis, kao i akciju 1+1 učlanjenja u Klub prijatelja šibenskih tvrđava. Članska iskaznica, uz slobodan ulaz na Tvrđavu sv. Mihovila, sv. Ivana i Barone, omogućuje i povoljniju kupovinu ulaznica za brojne programe na tvrđavama i u Kući umjetnosti Arsen“, naglašavaju iz Tvrđave kulture.

19. travanj 2024 16:58