StoryEditorOCM
TV&RealityTV ANKETA

Što Splićani misle o ovogodišnjem Hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije? ‘Dora je bila loša, ali Baby Lasagna je dobar‘

Piše Petra Klarić
29. veljače 2024. - 19:32

Baby Lasagna u nedjelju je u finalu Dore pomeo konkurenciju. Publika i žiri nagradili su njegov nastup najvećim brojem bodova, ali dobre televizijske zabave nije nedostajalo ni kod drugih izvođača. Kako bismo doznali što o Dori, ali i ovogodišnjem pobjedniku, misle naši sugrađani, zaputili smo se u centar Splita.

Nije nam dugo trebalo da nađemo sugovornicu koja je ove godine gledala Doru. Marija nam je otkrila da je pratila samo drugu polufinalnu i finalnu večer, ali dojmova joj nije nedostajalo.

- Produkcijski mi je Dora bila izuzetno loša, smatram da nikada u tom smislu nije bila gora. Nije mi jasno ni po kojem su ključu Baby Lasagnu, koji je rasturio, stavili u rezervu.

Što se tiče izvedbe Baby Lasagne, bio mi je jako zanimljiv. Nastup mu baš drži pozornost, ne možeš odvojiti oči od televizije. Vokalno dobar mi je bio i Damir Kedžo, ali imam osjećaj da on već godinama već pjeva istu, dosadnu pjesmu na Dori - kazala nam je Marija.

Sljedeća sugovornica bila nam je simpatična Ivana, koja Doru nije gledala, ali je pjesmu Baby Lasagne čula.

- Ja inače uopće ne pratim našu glazbenu scenu pa tako nisam gledala ni Doru. S obzirom na to kakva je situacija s tim natjecanjima, Dorom i Eurovizijom, mislim da je njegova pjesma pun pogodak za takav format. Ono što sam od toga pogledala i svidjelo mi se bio je Maneskin prije koju godinu. Oni su mi baš nekakva iznimka, ove druge pjesme su mi sve manje-više iste - priznala nam je Ivana.

image

Pohvalu je dobio i Damir Kedžo

Vanesa Pandzic/Cropix

Predviđanje uspjeha

Sljedeća gospođa koju smo zaustavili rekla nam je da je Doru gledala, ali kaže da nije bila baš po njezinu guštu.

- Ja sam stara valjda za takvu vrstu zabave, gledala sam Baby Lasagnu i poslije glasanje. Mogu reći da mi je on stvarno dobar - rekla nam je kratko, ali jasno.

Naletjeli smo u svojoj potrazi i na Hanu, pravu poznavateljicu Dore i Eurovizije. Dora joj je bila zanimljiva, priznaje. Posebno zbog brojnih grešaka koje su se potkrale nekim izvođačima. Otkrila nam je i kakav uspjeh predviđa našem pobjedniku Baby Lasagni.

- Gledala sam Doru, to je ono, uvod u Euroviziju i nije prošla ni jedna godina da je nisam popratila. Ove godine je to bilo, a onako, tragikomično. Doduše, zanimljivo je bilo to koliko su ljudi “falivali”. Ne znam u čemu je bio problem, je li produkcija ili nešto drugo, svakako zanimljivo. Pobjednik mi je bio savršen, za njega sam i navijala i mislim da imamo šanse biti čak treći, možda i drugi, što godinama nismo uspjeli. Ne znam jesmo li ikada uopće bili drugi - rekla nam je Hana.

Eto, izgleda da se mišljenja Splićana o Dori razlikuju, nekima je bila super, neki je nisu ni gledali, a neke su šokirali produkcijski nedostaci. Ono što se može zaključiti je da je Baby Lasagna “sjeo” baš svima. Uspjeh mu predviđaju i kladionice, po kojima je on drugi favorit za pobjedu na Euroviziji. Ostaje nam samo pričekati još koji mjesec i vidjeti hoće li Baby Lasagna pomesti na Euroviziji kao što je to prije koji dan napravio na Dori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 07:15