StoryEditorOCM
ShowbizURBANO VALENTINOVO

Sjajno je bilo na koncertu Matije Cveka: pogledajte kako je zapalio dvoranu hit-duetom, evo tko je zamijenio Rozgu!

Piše Lenka Gospodnetić
14. veljače 2024. - 23:29

"Pjevat ćemo ovo što imamo, a onda prelazimo na narodnjake!" - zafrkantski je najavio Matija Cvek, sjajan mladi izvođač osebujna glasa, koji se zadnjih godina čvrsto etablirao na domaćoj sceni bez hopa-cupa prečica i bilo kakve natruhe skandala.

Svoj prvi veliki dalmatinski koncert održao je na Valentinovo u Splitu, u Velikoj dvorani na Gripama; najvećem zatvorenom prostoru otkad je "ugašena" Spaladium Arena.

Gošća na koncertu bila mu je darovita splitska kolegica Lorena Bućan, svojevrsna alternacija Jeleni Rozgi, koja s Matijom ima duet.

Lorena se predstavila i jednom svojom pjesmom ("Tvoja i gotovo"), te oduševila publiku kao i sam Cvek.

Solidna popunjenost na Gripama svjedoči o Matijinoj popularnosti među Splićankama i Splićanima svih generacija. I ne samo žiteljima podmarjanskog grada; upoznali smo i društvo koje je zbog Matije došlo iz Travnika, jedna je dama pak stigla - iz Njemačke!

Koncert je počeo s oko 45 minuta zakašnjenja, zbog čega se skromni Cvek čak ispričao publici; zapravo je sporom priljevu publike u dvoranu vjerojatno kumovao nedostatak parkirališnih mjesta, naime istodobno se na Gripama održavala i važna košarkaška utakmica...

image
Vojko Bašić/Cropix

Glazbeni brojevi iz divnog Matijina "grla" zvučali su sjajno i poticajno za ples, pa i romantični "valentinovski" sentiš: "Na pola puta", "Ne moram ni ja", "Volim", "Hvala", "Nasloni se", "Plaža", "Golo tijelo", "Praviš me ludim"...

Zgodan je bio uvod u pjesmu "Plaža", sa onomatopejom valova, sirenom trajekta, kricima galeba; sugestivno, te začinjeno čestitkom za Valentinovo.

Matijina ljubavna partnerica, uzgred, nije prisustvovala koncertu jer je u visokom stadiju trudnoće, odao nam je sjajno raspoloženi pjevač u ćakuli prije koncerta.

Puno je parova, ali i prijateljskih formacija (pa čak i nekih solo-fanova) guštalo uz svirku Matije Cveka i prijatelja, te pokazalo da Split itekako ima afiniteta za pravi urbani zvuk.

Matija je pod Marjanom "doma"!

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 07:48